• Načítám...
>

V Libni probíhá vánoční hra

  • 21. prosince 2020,
  • 17:57,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Praha 8 pořádá vánoční hru, ve které budete pátrat po prvním českém vánočním stromku. Hra vás zavede celkem na 11 míst Prahy 8, kde budete pomocí QR kódů dostávat otázky. Díky správným odpovědím doplníte tajenku a můžete se těšit i na malou odměnu.

Reklama

Libeňská vánoční hra aneb dobrodružné pátrání po prvním českém vánočním stromku. Tak se jmenuje hra, kterou připravila Praha 8. Zahrát si ji může každý, ale určena je hlavně pro děti.

"Přemýšleli jsme, jakým způsobem je vytáhnout od televizí a počítačů a dnes už je ten mobil pochopitelně nedílnou součástí života, takže ty lidi přilákat na to, že si mohou s tím mobilem během té procházky hrát, to je ideální záležitost," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8. 

Začít hrát je jednoduché.

"V ideálním případě si doma vytisknout hrací plán nebo si ho u nás vyzvednout na Bílém domě či na Libeňském zámečku, s tím hracím plánem přijít k tomu Libeňskému zámku, kde hra začíná, najít tento kód č. 1 a po načtení pokračovat zodpovídáním dotazu, ale především získáváním indicií pro křížovku a hledáním indicií pro pokračování hry," řekl Michal Švarc. 

Hra vás zavede celkem na 11 stanovišť a na každém vyplníte jedno slovo doplňovačky, aby vám na konci vyšla tajenka. Když jí správně vyplníte, získáte odměnu. Třeba jako Kira Dinterová, která si už celou trať také prošla.

"Prošli jsme celou Libeň a hodně se mi to líbilo. Bylo to hezky udělané s těmi QR kódy," řekla Kira Dinterová, účastnice hry. 

Pokud budete chtít soutěžit o hlavní cenu, musíte vymyslet básničku na téma Vánoce a Libeň, kde použijete co nejvíce slov z tajenky. Více informací o celé hře se dozvíte na stránkách Prahy 8.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu