• Načítám...
>

Srdce Osmičky pomáhalo potřebným

  • 6. ledna 2021,
  • 15:50,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Srdce Osmičky. Tak se jmenuje projekt, jehož prostřednictvím mohli obyvatelé Prahy 8 potěšit dárky klienty sociálních služeb městské části. Do prvního ročníku se zapojilo deset zařízení a celkem bylo splněno 148 přání.

Reklama

Potěšit dárkem seniory, rodiny a klienty sociálních služeb v Praze 8 bylo cílem projektu Srdce Osmičky. Ten v adventním čase připravila místostarostka osmé městské části Vladimíra Ludková. 

"Je to projekt, o kterém přemýšlím již velmi dlouhou dobu. Měla jsem obrovskou chuť uspořádat zcela konkrétní projekt zaměřený na Prahu 8, který je spojený s osudy jejích obyvatel. V tomto případě to byli klienti zejména sociálních služeb, které působí tady na Praze 8," konstatovala Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8.

Do projektu se zapojilo deset zařízení z Prahy 8. Jedním z nich bylo například Komunitní centrum Kotlaska, které pomáhá lidem s trestní minulostí s návratem k normálnímu životu. Z téměř 150 splněných přání, sem také několik doputovalo.

"Není to úplně skupina, která by byla příliš populární u veřejnosti, a i proto se Kotlaska stala jedinečnou součástí Srdce Osmičky. I tito lidé mají v našich srdcích svá místa. Proč by je neměli mít, když se snaží," zdůraznila Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8.

"Kotlaska je komunitní centrum a zahrada kam chodí lidé z Dolní Libně relaxovat, odpočívat, zahradničit, účastnit se různých workshopů. Ale je to i místo, které patří našim klientům. My pracujeme s lidmi s trestní minulostí a a naši klienti se účastní činností, které se tady dějí. Ale především zde realizujeme pracovní trénink když se připravují na zaměstnání, na běžný trh práce. Získají tady praxi, naučí se pracovním návykům, získají sebejistotu," uvedla Kateřina Jírová, programová vedoucí KC Kotlaska.

Aby mohla být zmiňovaná tréninková místa v letošním roce realizována, musí se podařit komunitnímu centru získat potřebné finance. Ty vybírá například formou veřejné sbírky.

"Takže bychom chtěli poprosit lidi, kteří nás znají nebo o nás slyší třeba i poprvé, aby nás podpořili jakoukoli finanční částkou. Každá koruna se počítá," dodala Kateřina Jírová, programová vedoucí KC Kotlaska.

Vybraná částka bude použita na úhradu minimální mzdy klientům, vedení pracovního tréninku či odborné poradenství.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu