• Načítám...
>

Praha 8 rozdala potřebným respirátory a dezinfekci

  • 25. února 2021,
  • 8:46,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Radnice Prahy 8 se rozhodla poskytnout seniorům a lidem v nouzi respirátory a dezinfekce zdarma. Tyto nezbytné hygienické pomůcky si mohli lidé vyzvednout na dvoře úřadu městské části. Zájem předčil očekávání.

Reklama

Od 25. února musí lidé v obchodech, MHD, nemocnicích, provozovnách služeb a na dalších veřejných místech nosit povinně respirátor FFP2, nanoroušku nebo dvě chirurgické roušky na sobě. Na toto rozhodnutí Vlády ČR rychle zareagovala i radnice Prahy 8 a pro své občany připravila výdejní místo s respirátory a s dezinfekcí. 

"Výzva byla určena seniorům a občanům ve finanční nouzi. Je to samozřejmě založeno na důvěře. Věříme našim spoluobčanům, že toho nezneužijí. Musím říci, že zájem je ohromný. Za pár hodin už máme téměř tisíc občanů, kteří si zde vyzvedli po třech respirátorech na osobu, ale také dezinfekci. 400 litrů dezinfekce jsme již vydali," konkretizoval Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8.

Vyzvednout si tyto hygienické pomůcky mohli zájemci nejen pro sebe, ale i pro členy rodiny, kteří jsou imobilní. 

Kromě toho Praha 8 roznesla prostřednictvím svých zaměstnanců respirátory nájemníkům domů s pečovatelskou službou, klientům sociálního odboru, ale i školám.

"Do dnešního dne jsme zavezli sociální odbor patnácti tisíci respirátory. Ti provádí distribuci především v domovech s pečovatelskou službou. Také jsme zavezli základní a mateřské školy tak, a aby byl vybaven pedagogický a nepedagogický personál. Odhadem počítáme, že bude distribuováno přibližně třicet tisíc respirátorů mezi občany," dodal  Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8.

Podle místostarosty Jiřího Vítka disponuje městská část dostatečnou zásobou respirátorů a dezinfekce na další tři až čtyři měsíce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu