• Načítám...
>

Koupaliště Stírka by mělo patřit hlavnímu městu

  • 5. března 2021,
  • 14:35,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Koupaliště Stírka by mohlo dál sloužit veřejnosti. Mělo by se totiž stát součástí směny majetku mezi hlavním městem a státem. O to, aby koupaliště neskončilo v soukromých rukách, se zasadil i starosta osmé městské části.

Reklama

Velký bazén o rozměrech 42x16 metrů a dětský oválný bazén s průměrem 16, 5 metru, to je oblíbené koupaliště Prahy 8 Stírka.

"Koupaliště Stírka patří dlouhodobě do vlastnictví státu a shodou okolností již někdy před rokem 2014 jsem byl aktérem té snahy získat ho pro Prahu 8, aby ho stát neprodal do soukromých rukou, což by pak samozřejmě hrozilo tím, že to koupaliště zanikne," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

Na počátku tohoto roku to vypadalo tak, že by koupaliště mohlo skončit v soukromých rukou. To se ale v posledních dnech změnilo a koupaliště Stírka by mělo dál fungovat, jak jsou jeho návštěvníci zvyklí.

"V současné době je to všechno na dobré cestě. Podařilo se to téma znovu zvednout a mělo by být zařazeno do veliké směny pozemků mezi Prahou a státem. Pokud se ta směna uskuteční, bude ve vlastnictví hlavního města Prahy a tím pádem bude zachována, protože hlavní město Praha má zájem na tom, aby koupaliště dále fungovalo," řekl Ondřej Gros. 

Koupaliště Stírka funguje už skoro sedmdesát let a jedná se o místo, které slouží k relaxaci a odpočinku nejen občanům Prahy 8.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu