• Načítám...
>

Hrabala a Lustiga připomene Libeňský svět

  • 19. března 2021,
  • 8:54,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Libeňský svět. To je kulturně společenské centrum, které právě vzniká v Praze 8. V něm se budou konat nejrůznější akce nebo výstavy. Toto centrum má vzdát také hold slavným libeňským rodákům a obyvatelům, jako byli Bohumil Hrabal nebo Arnošt Lustig.

Reklama

V Pivovarnické ulici v domě s číslem popisným 3 si můžete prohlédnout venkovní výstavu, která vám přiblíží starou Libeň.

"My jsme připravili důvod, proč se vydat ven, projít se a nadýchat se čerstvého vzduchu. Při té příležitosti se poučit a pobavit. Nachystali jsme zde výstavu za okny na téma zmizelá Libeň," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8. 

Venkovní výstava obsahuje řadu fotografií a díky popiskům se dozvíte i mnoho zajímavých informací o místech, která jsou na fotografiích zachycena. Za okny, kde je výstava, se nachází kulturní sál, který by se měl brzy proměnit ve společensko - kulturní centrum Libeňský svět.

"Nám se podařilo získat unikátní sál. Do nedávna sloužil všem možným účelům, nikoliv ve prospěch libeňských. My zde vybudujeme centrum, ve kterém se budou Libeňané scházet, budou tady moci navštěvovat kulturní vystoupení, budou si zde moci prohlédnout výstavy," řekl Michal Švarc. 

Prostor by měl vzdát hold slavným rodákům a obyvatelům Libně, jako byl Bohumil Hrabal, Arnošt Lustig a další.

"Součástí vnitřní expozice bude velkoformátová koláž, kterou nám připravuje akademický výtvarník Václav Špale a právě k této koláži potřebujeme co nejvíce dosud nezveřejněných a nebo zajímavých fotografií právě pro výrobu této koláže," řekl Michal Švarc. 

Na adresu michal.svarc@praha8.cz tak můžete zasílat všemožné fotografie z rodinných archivů. Samotné kulturní a společenské centrum by se pro obyvatele Libně mohlo otevřít během letních měsíců.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu