• Načítám...
>

Starosta Prahy 8 poslal dopis ministrovi zdravotnictví

  • 28. dubna 2021,
  • 16:00,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Starosta Prahy 8 posílá otevřený dopis ministrovi zdravotnictví. Kvůli očkovacímu centru v kulturním domě Ládví tam totiž mělo vzniknout velké očkovací centrum, které by provozovala Fakultní nemocnice na Bulovce. Těsně před podpisem smlouvy ale ministerstvo couvlo.

Reklama

Na vedení osmé části se obrátila Fakultní Nemocnice Na Bulovce. Podle instrukcí Ministerstva zdravotnictví tady totiž měli navýšit očkovací kapacity a nemocnice tak prosila městkou část o zapůjčení pozemku na postavení stanu.

"My si myslíme, že očkovat v roce 2021 by se mělo asi trošku důstojněji, takže jsme nabídli KD Ládví, který se k tomu připravil a ve chvíli, kdy se měla schvalovat smlouva 14. dubna, tak den předem ministerstvo přistoupilo k racionalizaci těch očkovacích a tenhle projekt zrušilo, což mě vedlo k určitému rozhořčení," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

Podle ministerstva by totiž velká očkovací centra v hlavním městě měla být jen dvě. A to sice v O2 aréně a v Kongresovém centru. A tak starosta Ondřej Gros napsal dopis adresovaný přímo Ministerstvu zdravotnictví.

"Požadujeme, aby se toto rozhodnutí přehodnotilo a to očkovací místo se na Ládví skutečně udělalo. Přeci jen jde o očkovací kapacitu až 1200 lidí denně na místě, které je perfektně dopravně dostupné a neobsluhovalo by jen Prahu 8, ale třeba i přilehlé oblasti Středočeského kraje," řekl Ondřej Gros. 

Jak by využili očkovací centrum v Praze 8 napovídá zájem veřejnosti.

"Praha 8 dnes provozuje jedno malé očkovací místo v Gerontocentru a tam je ten zájem skutečně veliký. Bohužel narážíme na nedostatek vakcín, ale to je trošku jiná otázka," řekl Ondřej Gros. 

Jak dění kolem očkovacího centra v Kulturním domě Ládví dopadne, budeme i nadále sledovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu