• Načítám...
>

V Praze 8 hrají novou QR hru Operace Anthropoid

  • 22. května 2021,
  • 17:34,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

V Praze 8 mohou lidé hrát novou QR hru Operace Anthropoid. Ta mapuje dění kolem slavného atentátu na říšského protektora Reinharda Heydricha. Na více než dvacítce zastavení tak mohou lidé zodpovídat soutěžní otázky. V rámci startu hry vedení městské části představilo také velkoplošné výtvarné dílo na zdi u zastávky Vychovatelna.

Reklama

Praha 8 o víkendu odstartovala novou QR hru, která se věnuje událostem spojeným s atentátem na Reinharda Heydricha. Nová hra Operace Anthropoid tento rok obohatí tradiční připomínkové akce, od 22. května mohou lidé na dvaceti šesti zastávkách zodpovídat desítky tematických otázek a postupovat tak dál ve hře.

"Naše QR hra mapuje cestu Kubišova kola z místa, kde se stal atentát až dolů do dolní Libně, kde první fáze končí po 15 otázkách a pokračuje dalšími 5 ve Vysočanech, kde mapujeme, co se dále dělo s Kubišem a i s dotyčným kolem. Závěr celé hry tvoří 5 otázek, které se nacházejí v Karlíně. Musíte se zalogovat, ze začátku se přihlásit na adresu operaceanthropoid.cz, dále vás vyzve kód, abyste si načetli kód té zastávky, zodpověděli otázku a ta správně zodpovězená otázka vás pustí do další části hry, to jest že vám ukáže, kde najdete další QR kód," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8. 

anketa

V rámci sobotní akce vedení městské části Praha 8 slavnostně představilo také velkoplošné výtvarné dílo, které vzniklo na zdi u zastávky Vychovatelna. Umělecký počin kombinující komiks a grafity mapuje zásadní momenty Operace Anthropoid.

"My si té události a toho hrdinství odbojářů a parašutistů ohromně vážíme. Když se objevila ta možnost vytvořit tady tu zeď - namalovat na ní ty výjevy z toho atentátu a z té situace v roce 1942, tak jsme to uvítali a velmi děkujeme panu Markovi, který to udělal," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

Odpoledne pak městská část připravila zajímavý program pro milovníky cyklistiky. V rámci cyklojízdy mohli účastníci vyrazit na konkrétní místa, která jsou se samotnou operací spojená a dozvědět se tak další zajímavosti.

"To je samotné místo, kde ten atentát proběhl. Dále se pak pochopitelně podíváme zde na mural, díky němu si můžeme celou akci a ty přípravy na akci připomenout a dále budeme po trase vyhledávat místa, která souvisí s pomocí Anthropoidu nebo s tím samotným útěkem Kubiše," řekl Michal Švarc. 

Novou QR hru mohou účastníci hrát o ceny až do osmnáctého května, pak radnice oceňování výsledků ukončí. Zájemci si ale budou moci hru zahrát i v dalších měsících. Vedení Prahy 8 chce QR hru udržet funkční až do konce května příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu