• Načítám...
>

Skupina Joyful natáčela v KD Krakov živý klip

  • 31. května 2021,
  • 12:13,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Píseň Dream On od skupiny Aerosmith si vybrala pěvecká skupina Joyful z Prahy 8, aby jí předělala a natočila jí jako živý videoklip. Píseň vznikla na podporu kultury a k zlepšení nálady. Kapela si do klipu přizvala několik známých zpěváků, mezi nimi třeba Báru Basikovou.

Reklama

Kulturní dům Krakov v Praze 8 patřil zpěvu. Pěvecká skupina Joyful tady totiž natáčela svůj živý videoklip, kterým chtěla podpořit nejen kulturní život, ale i veřejnost v této nelehké době.

"Na začátku byl obrovský sen natočit písničku pro lidi po tom, co byla dlouhá pauza a nemohlo se zpívat a všichni jsme byli od sebe oddělení, tak jsme chtěli udělat něco, co ty lidi hodně potěší a přišli jsme s takovýmto nápadem, dostali jsme až takovou přidrzlou myšlenku oslovit Báru Basikovou, Milana Peroutku a Aničku Slováčkovou. Vzhledem k tomu, že to bylo tak ryzí a srdečný, tak na to všichni bez váhání kývli," řekla Marina Odvárková, manažerka skupiny Joyful. 

Sbormistryně skupiny Tereza Chovítová pro tento účel zvolila skladbu se symbolickým názvem Dream On.

"V originálu je to píseň od skupiny Aerosmith, já sama jsem rockerka, takže se mi líbí i ta originální verze, ale objevila jsem právě úpravu od Marka Brymera a úplně mě dostala. Používá dechový kvintet a ten sbor tam má úplně krásnou úlohu," řekla Tereza Chovítová, sbormistryně skupiny Joyful. 

Jak už bylo řečeno, v klipu zpívá i několik sólistů, mezi nimi Bára Basiková. 

"Já mám tu čest si zazpívat s takhle skvělým sborem a jsem ráda, že jsem byla oslovena, protože já se nebráním jakýmkoliv experimentům a jakékoliv spolupráci," řekla Bára Basiková. 

Všichni účinkovali bez nároku na honorář. Soubor ale dlouhodobě podporuje městská část Praha 8.

"Soubor Joyful je naším dlouholetým partnerem a často vystupuje na akcích Prahy 8. Nápad souboru zlepšit lidem náladu po lockdownu jsme velmi uvítali. Jak jinak než s písni na rtech se nám podaří hodit co nejdříve za hlavu tu divnou dobu covidovou a začít žít jako před příchodem všemožných pandemií," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8. 

Tento videoklip pěvecké skupiny Joyful můžete zhlédnout na Youtube nebo na sociálních sítích pod heslem Jsme Joyful nebo Joyful lidem pro radost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu