• Načítám...
>

Výstava mapuje území Rohanského ostrova

  • 7. června 2021,
  • 10:10,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Území Rohanského a Libeňského ostrova čeká v následujících letech postupná proměna. Proto se Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy rozhodl území, jeho hodnoty a vývoj přiblížit veřejnosti pomocí interaktivní výstavy, která bude v místě přístupná do 31. srpna 2021. Tvoří ji deset zastavení, která představují krajinu řeky s divokou přírodou a lidmi, kteří jsou spjati s pamětí místa, jeho historií a kulturou.

Reklama

Projít si území Rohanského ostrova, seznámit se s historií i budoucností tohoto místa mohou Pražané prostřednictvím výstavy. Ta mapuje 10 nejzásadnějších míst této lokality.

"Ta lokalita je tak rozsáhlá a veliká, že je opravdu potřeba si jí projít, aby jí člověk poznal. My jsme k tomu připravili právě tuto procházku o deseti zastaveních, některá jsou interaktivní, většinou jsou i přes QR kód na audio, takže si můžete naskenovat QR kód a do uší vám to řekne něco více o tom místu," řekl Marek Vácha, tiskový mluvčí IPR hl. m. Prahy. 

Rohanský ostrov čeká v budoucích letech rozsáhlá rekonstrukce. Vyrůst zde mají bytové domy, parky i místa pro volnočasová využití.

"Jsou zde také významná díla přemostění, počínaje u Štvanice, například lávka HolKa, na kterou brzy bude vydané stavební povolení, dále je to pak plánovaný Rohanský most a propojení Prahy 7 a Prahy 8. V neposlední řadě zde, kde stojíme, Libeňský most, kde bude brzy probíhat rekonstrukce," řekl Tomáš Hřebík, radní MČ Praha 8. 

Trasu celé výstavy najdete na webových stránkách Institutu plánování a rozvoje. Projít si ji budete moci až do konce srpna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu