• Načítám...
>

Botanická zahrada vystavuje jedovaté sukulenty

  • 18. června 2021,
  • 15:01,
  • PRAHA 8,
  • Lenka Castillo

Botanická zahrada hl. m. Prahy připravila další, tradiční výstavu. Tentokrát jsou k vidění sukulentní rostliny třeba z Afriky, Madagaskaru nebo z Mexika. Součástí výstavy, která potrvá do 11. července, je i pěstitelská poradna a prodej.

Reklama

Jste-li milovníci tropických rostlin a rádi byste se zblízka seznámili se zabijáckými a přitom krásnými pryšci, ale i dalšími, známými, sukulentními rostlinami, máte příležitost. Tradiční výstavu, tentokrát nesoucí název Co Maryša ještě neznala aneb Jedovaté sukulenty pro vás, připravila pražská botanická zahrada.

"Letošní téma celé sezóny jsou jedovaté rostliny. A málokdo by řekl, že právě sukulenty, patří mezi ty zcela nejjedovatější. Které můžeme třeba pěstovat i na parapetech v domácnostech. Určitě je to třeba známá euphorbia - pryšec. Můžeme hovořit třeba o známém tchýninu jazyku, tak ta patří mezi opravdu skutečné jedůvky," upozornil Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Většinu sukulentních rostlin získala boanická zahrada, od svých kurátorů, během zahraničních expedic. Zbytek potom z botanických zahrad, díky spolupráci v zahraničí.

V expozici Svět sukulentů, tak můžete vidět rostliny třeba z Mexika, Madagaskaru nebo z Afriky. Součástí výstavy je také doprovodný prodej, kde se navíc dozvíte, jak o tento druh rostlin správně pečovat. Něco nám již prozradila kurátorka výstavy.

"Potřebují hodně slunce, hodně světla a potřebují dobře zalévat v době kdy rostou. A době kdy nerostou, tak potřebují být v suchu," popsala Eva Smržová, kurátorka tropických rostlin.

Na výstavě je jedna obzvláště zajímavá rostlina. 

"Myslím si, že co by mohlo velice zaujmut návštěvníky, je třeba euphorbia resinifera. Což je pryšec sukulentní z Maroka. A jeho extrakt je mnoho tisíckrát pálivější nežli exktrakt z chilli papriček," upozornila Eva Smržová, kurátorka tropických rostlin.

Výstava má i edukativní charakter. Chcete-li tedy vědět, co doma vlastně pěstujete, nenechte si ujít pravidelnou výstavu v Botanické zahradě hl. m. Prahy. Přijít můžete každý den až do 11. července. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu