• Načítám...
>

Karlínské náměstí nabídlo chutě Itálie

  • 20. června 2021,
  • 15:31,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

Na Karlínském náměstí se linuly vůně Itálie. Konala se tam akce Tutto Italiano, která nabídla všechny možné výrobky, jídlo i pití, které mají lidé spojené právě s Itálií.

Reklama

"Můžete pohovořit italsky, můžete si dát Prosecco, můžete si dát Aperol Spritz, focacciu, toskánské speciality. Prakticky úplně všechno. Jde o to, aby se podpořil prodej tady těch malých živnostníků," upozornila Eva Poddaná, předsedkyně Tutto Italiano Praha.

Anketa

"Řekněte mi, jaké italské dobroty, mohou u vás lidé ochutnat?"

"To nejsou přímo italské dobroty. To jsou dobroty.. ano, italský sýr, ale vyrobený tady v České republice. My vyrábíme mozzarellu, čerstvý sýr, scamorzu, všechno co se týká mléčných výrobků, čerstvých."

"Nabízíme zejména suchá vína, protože na Sicílii buďto máme škálu suchých vín nebo máme vína hodně sladká. To jsou vína dezertní. Řekněme, že taková ta střední cesta, na Sicílii prakticky neexistuje."

"My máme Prosecco přímo z Itálie a bílé víno. A to je myslím, že nejlépe patří do toho Tutto Italiano."

"A odkud přesně z Itálie?"

"Z Trevisa, kde se vyrábí samozřejmě nejlepší Prosecco na světě."

Na akci si mohli návštěvníci také prohlédnout výstavu, která nabídla zajímavé informace týkající se Itálie.

"Součástí akce je výstava dvanácti panelů, které zapůjčil Italský kulturní institut, kde si mohou tedy návštěvníci přečíst informace o místech, která je možné navštívit," upozornila Eva Poddaná, předsedkyně Tutto Italiano Praha.

Tutto Italiano podpořila také městská část Praha 8.

"Dnešní trhy jsou zaměřené na Itálii. Je tady i spousta členů italské komunity, která žije v Praze. Já osobně jsem v Itálii žil. Mám Itálii velmi rád, takže vždycky tomu rád dávám záštitu a rád se sem zajdu podívat a koupit si nějaké italské produkty," doplnil Tomáš Tatranský, místostarosta MČ Praha 8.

Celodenní festival chutí a italské kultury se pokaždé koná na jiném místě v Praze. Příště budou moci lidé, v rámci této akce, zažít Itálii například v pražském parku Portheimka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu