• Načítám...
>

Karlín patřil mezinárodní kuchyni

  • 27. června 2021,
  • 21:45,
  • PRAHA 8,
  • Lukáš Kubát

Africké, americké a asijské nebo evropské speciality, mohli ochutnat návštěvníci Karlína poslední červnovou neděli. Konal se tu totiž Festival mezinárodní kuchyně. Pro návštěvníky byl, kromě dobrot, připraven i doprovodný program.

Reklama

Karlínské náměstí provoněly vůně z celého světa. Konal se zde totiž Festival mezinárodní kuchyně. Jednalo se už o druhý ročník této akce.

"Loni jsme vlastně prakticky ve stejnou dobu organizovali tu samou akci, a protože se moc líbila, tak jsme to v letošním roce, naštěstí už teď, mohli zopakovat. Máme tady vlastně zástupce čtyř kontinentů. Máme tady Afriku, máme tady Asii, Evropu samozřejmě a Ameriku, s tím že z každého toho kontinentu můžete ochutnat něco. Nebo tady samozřejmě jsou i zástupci od koření, různých takovýhle doplňků gastronomických," uvedla Veronika Brabcová, organizítorka trhu.

A návštěvníci měli opravdu z čeho vybírat, o tom jsme se přesvědčili i my s naší kamerou.

Festival byl tak trochu i charitativní, když se organizátoři rozhodli finančně přispět lidem na jižní Moravě, které zasáhlo tornádo.

"My jsme si tady dnes za Karlín Market připravili takovou malou sbírku. Nechali jsme dotisknout naše nákupní tašky plátěné a všichni návštěvníci mohou dobrovolně přispět. A vlastně veškerý ten výtěžek, s tím že samozřejmě k tomu rádi přidáme nějakou finanční hotovost, tak pošleme na pomoc jižní Moravě," upozornila Hana Novotná, předsedkyně komise pro kulturu a volný čas MČ Praha 8.

Nechyběla třeba ani živá hudba. Když se o dobrou náladu postarala kapela Lovesong Orchestra.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu