• Načítám...
>

Praha 8 přivítala nejlepší softbalistky Evropy

  • 20. července 2021,
  • 11:31,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Mistrovství Evropy v softballu juniorek do 18 let se konalo v Praze 8. Zúčastnilo se ho celkem 11 evropských týmů, jako například Itálie, Česká republika, Holandsko nebo Německo a další. Akce se neobešla bez finanční podpory městské části.

Reklama

Praha 8 hostí mistrovství Evropy v softballu juniorek do 18 let. To se odehrává v areálu SK Joudrs Praha, tedy na místě, které v roce 2019 hostilo historicky první softballové mistrovství světa na území Evropy.

"Mistrovství se účastní jedenáct mužstev z celé Evropy. Jsou rozdělena do dvou skupin a z každé skupiny postupují tři týmy, které pak spolu dohrají meziskupinu. První dvě se utkají ve finále a třetí se čtvrtým v zápase o bronz. Podmínkou toho pořadatelství vlastně byla rekonstrukce na hřišti B, která proběha úspěšně. Dokončilo se to těsně před šampionátem. A proběhla díky městské části Praha 8," uvedl Tomáš Kusý, předseda SK Joudrs Praha.

Praha 8 podpořila nejen mistrovství. Z rozpočtu městské části jde každoročně, nemalá částka, také na provoz klubu.

"Pro Prahu 8 je to opět velká softballová akce. Stějně jako tomu bylo před dvěma roky, když tady proběhlo první mistrovství světa mužů na území Evropy. Takže my si tady obrovsky vážíme SK Joudrs, kteří jsou vždy schopni perfektně zorganizovat tu akci. Městská část samozřejmě pomohla finančně a i tím, že tady pomohla vylepšit ten areál. Já si myslím, že se tady bude všem týmům moc líbit," konstatoval Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

"Praha 8 je Mekkou softballu. Je to několikátý turnaj světové úrovně. Nyní evropské, které se zde koná. My jsme strašně rádi, že po dlouhých měsících, kdy nebyl důvod k radosti, se sem na Prahu 8 vrací tato akce, která určitě přinese nejenom sportovcům, ale i divákům spostu zábavy a radosti," dodal Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8.

Šampionát se odehrává ve dvou areálech, na třech hřištích. A to jak v areálu SK Joudrs v Bohnicích, tak i ve Spectru Praha na Praze 9.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu