• Načítám...
>

Praha 8 přiblíží filmová místa

  • 4. srpna 2021,
  • 11:56,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 8 je často vyhledávanou lokalitou filmařů. Městská část chce tato místa více přiblížit Pražanům, a připravuje proto další QR hru, která se bude věnovat filmovým místům na osmičce. Radnice ji plánuje spustit během října.

Reklama

Praha 8 je často vyhledávanou lokalitou filmařů. Například v ulicích Libně se natáčelo několik záběrů do filmů Anglické Jahody či Něžný Barbar a další.

"Amadeus byl natáčen nejen v Bohnicích, ale i v Karlíně, v karlínské Invalidovně. Dále zde máme velkou stopu ve filmu Casino Royale, který byl natáčen v Karlíně. Tamtéž byly natáčeny záběry i do filmu Hellboy, Blade. Nedávno se tam vlastně dotočil poměrně zásadní seriál, který natáčí Amazon v hlavní roli s Orlandem Bloomem, a to konkrétně Carnival Row," upozornil Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Městská část chce tato místa více přiblížit Pražanům a připravuje proto další QR hru, která se bude věnovat filmovým místům na osmičce.

"QR kódy budou sloužit k tomu, aby si lidé tato místa připomněli, aby si porovnali současný vizuál s vizuálem tehdejším. To jest třeba v případě filmu Atentát, který se natáčel pochopitelně na místech, kde se atentát na Heydricha odehrál. Tak aby si porovnali současnou a tehdejší situaci, která byla v těch místech," popsal Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

QR hru plánuje radnice spustit během října. Milovníci filmu mohou do té doby využít některé z několika letních kin, které v Praze 8 fungují.

"My jsme rádi, že máme opět možnost lidem promítnout filmy. My máme dlouhou tradici, ať už díky Karlínskému filmovému létu, tak i právě Kinobusu, který se opět vrací, po pauze covidové, do našich ulic. Tentokrát bude promítat v areálu školy Glowackého v Bohnicích," dodal Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Městská část zároveň chystá od září také promítání filmů, převážně těch, které se týkají Libně, v nově připravovaném kulturně-společenském centru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu