• Načítám...
>

Praha 8 rozdala školám antigenní testy

  • 27. srpna 2021,
  • 15:39,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 8 distribuovala 40 tisíc kusů antigenních testů do všech školských zařízeních na území městské části. Jde zhruba o padesát škol, tedy i těch, jejichž zřizovatelem není městská část (například střední školy). Navíc školky a školy, jejichž zřizovatelem je městská část, obdržely 25 tisíc kusů respirátorů a v případě potřeby dostanou i dezinfekci.

Reklama

Praha 8 se na začátek nového školního roku pečlivě připravovala. Pro všechna školská zařízení, na území městské části, radnice připravila dezinfekce, respirátory a především antigenní testy.

"Máme připraveno pro padesát školských zařízení, na městské části Praha 8, čtyřicet tisíc kusů těchto testů, které obdrží žáci na začátku školního roku. A také respirátory FFP2, které obdrží školy a školky, které zřizuje městská část Praha 8," uvedl Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8.

Antigenní testy putovaly i do škol, které nezřizuje městská část. Jedná se například o střední školy. Praha 8 pro školská zařízení připravila také více než 25 tisíc kusů respirátorů. 

"A samozřejmě, v případě potřeby, jsme připraveni poskytnout i dezinfekci, které máme dostatek," dodal Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8.

"Máme vydáno pětadvacet školských zařízení. Dalších dvanáct mateřských škol zavážíme. Zavážíme na naše základní a mateřské školy respirátory. Dále rozvážíme i testy, které jsme obdrželi od Magistrátu hl. města Prahy včera, ve středu. Takže nám celá ta příprava trvala jeden den, abychom mohli rozjet toto a poskytnout právě ty testy školám, aby se mohly začít připravovat na začátek školního roku," popsal David Straka, vedoucí odboru bezpečnosti a krizového řízení MČ Praha 8.

Podobným způsobem probíhaly přípravy na začátku loňského školního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu