• Načítám...
>

V Praze 8 se konal pátý ročník Taťka festu

  • 5. září 2021,
  • 19:48,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

Už popáté se v Praze 8 konal oblíbený Taťka fest. Tatínkové, společně se svými ratolestmi, si mohli užít svůj den, kde je čekal bohatý doprovodný program. Děti si mohly prohlédnout policejní a hasičské vozy, vyzkoušet si laser game, parkour nebo judo. Zároveň, v rámci akce Sportuje celá Praha 8, si mohl každý vyzkoušet plážový volejbal. Na jednom místě spolu mohli soupeřit jak amatéři, tak profesionálové. Na jednom z kurtů se totiž konalo Mistrovství České republiky v plážovém volejbale. Jak takový sportovní den vypadal, to vám ukážeme v naší reportáži!

Reklama

V první zářijovou neděli to v Praze 8 pořádně žilo. V Beachklubu Ládví se jednak konal už pátý ročník oblíbeného Taťka festu, zároveň tam probíhala akce Sportuje celá Praha 8 a vedle toho i Mistrovství České republiky v plážovém volejbale. A nechyběl ani bohatý doprovodný program.

"Tatínkové si tady samozřejmě mohou dát vychlazené pivo nebo nealko. To je už na každém. A děti si tady pohrají. Mohou se nechat namalovat na obličej. Seznámit se s prací policistů, hasičů, a tak dále. Myslím, že to je docela zajímavé odpoledne," popsal Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Na akci, kde se spolu střetli amatéři i profesionálové plážového volejbalu, toho bylo k vidění opravdu hodně. Ti nejmenší se například mohli dozvědět něco z policejního řemesla.

"U stánku Policie České republiky se nachází pražští preventisté, kteří s dětmi vyplňují dopravní testy a zaměřují se na osobní bezpečí," uvedla Iveta Nácovská - koordinátorka prevence PČR. 

A na ty nejzvědavější čekala i prohlídka hasičského speciálu a ukázka požární rutiny.

"My jsme si s kolegy, od dobrovolných hasičů, připravili ukázku vybavení. Kde vlastně ty děti mohou vidět, co používáme u zásahů. Je to hlavně akce pro tatínky s dětmi, takže si mohou vyzkoušet i hašení. Máme tady toperovky, máme tady vozidla, provádíme ukázku vlastně veškerého vybavení, které používáme," upozonila Lenka Koubová - velitelka jednotky SDH Praha 8.

Akce, pořádaná Prahou 8, byla ale hlavně pro rodiny s dětmi, zejména tedy pro tatínky, kterým patřil další ročník Taťka festu.

ANKETA

Smyslem celého programu bylo hlavně rozpohybovat tatínky a jejich děti. Minimálně, podle pana starosty Grose, tenhle plán vyšel na jedničku.

"My jsme spokojeni s tím, jak se lidé zapojují do sportu. Hlavně, aby i jejich děti se zapojovaly, protože si myslím, že v tomto celá země trochu pokulhává. A zvlášť teď. po covidu. děti potřebují pohyb," dodal Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Taťka fest a tradiční akce Sportuje celá Praha 8 opět ukázaly, že přirozený pohyb je neodmyslitelnou součástí života, bez něhož se zkrátka neobejdeme. A je dobře, že i Praha 8 na to, pořádáním takových akcí, myslí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu