• Načítám...
>

Praha 8 připravila QR hru s kreslenými postavičkami

  • 9. září 2021,
  • 9:50,
  • PRAHA 8,
  • Dagmar Kopečková

Městská část Praha 8 nabízí pro veřejnost dobrodružnou QR hru: Radek Pilař (nejen) dětem. S kreslenými postavičkami Radka Pilaře mohou děti i dospělí zažít spoustu zábavy, a taky se něco nového dozvědět.

Reklama

Praha 8 připravila pro veřejnost dobrodružnou QR hru: Radek Pilař (nejen) dětem. Hra obsahuje 15 stanovišť, na nichž je k dispozici QR kód. Ten následně odhalí hráčům otázky a úkoly. S sebou tedy účastníci musí mít mobil se čtečkou QR kódů a vytištěný hrací plán s mapou.   

"S tímto hracím plánem právě absolvují veškeré ty zastávky. Na každém zastavení mají nějaké otázky o postavičkách, o okolí, o historii sídliště nebo i třeba o školkách o školách. A následně také hádají stromy podle listí, podle kůry," popsal Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Kromě vědomostních otázek, musí hráči u konkrétních stanovišť plnit i pohybové úkoly. Účastníci se spolu s postavičkami výtvarníka Radka Pilaře vydají na cestu po sídlišti Ďáblice a jeho okolí, kde výtvarník dlouhá léta žil. Celá trasa měří zhruba 6,5 km. Hlavními postavičkami celé hry jsou pochopitelně Rumcajs, Manka a Cipísek, kteří lákají k velkému dobrodružství. 

"Ty pořady jsem jako malý viděl. Třeba na Večerníčka jsem se díval. Takže mě to hodně bavilo," konstatoval Vojtěch, účastník hry.

"Baví mě, když pokaždé ten Cipísek se někde ztratí, a potom ho ten Rumcajs hledá," uvedl Milo, účastník hry.

Na hráče, kterým se podaří zodpovědět otázky a vyluštit tajenku, čeká odměna. Tu si mohou vyzvednout v kavárně Cobolis. Zúčastnit se však mohou i další soutěže o krásné ceny. Na téma postaviček Radka Pilaře a stromů mohou bez omezení vytvořit jakékoli umělecké dílo, které následně odešlou na email radního městské části, Michala Švarce. Městská část pořádá QR hru s jasným cílem.

"Dostat děti od počítačů, od televizí, z interérů. Využít toho, že ještě máme zde mariánské a pak následně babí léto," zdůraznil Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

Radek Pilař (nejen) dětem je v pořadí již pátou QR hrou, kterou Praha 8 pořádá. A do budoucna by s touto tradicí ráda pokračovala. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu