• Načítám...
>

Bohnický Krakov ovládly Svatováclavské slavnosti

  • 3. října 2021,
  • 10:17,
  • PRAHA 8,
  • Marek Tereba

Na bohnickém sídlišti se opět konaly Svatováclavské slavnosti. Tradičně nabídly bohatý program pro děti i dospělé a všichni příchozí si ho náramně užili.

Reklama

Ve válce se sice neocitáme, ale ocitáme se na plácku před bohnickým Kulturním domem Krakov. A scéna, kterou jste viděli, vtáhla do souboje návštěvníky  Svatováclavských slavností. 

"Setkáváme se tady podruhé. Poprvé ta akce Svatováclavské posvícení nebo Svatováclavské oslavy proběhla v roce 2019. Loni, z jasných důvodů, byla zrušena kvůli koronaviru. Takže letos se po dvou letech koná podruhé. A jak je vidět, tak lidé si cestu sem našli. Cíl té akce samozřejmě je i předvést to, co tady například děti, malé tanečnice dovedou. My, Praha 8, všechny tyto spolky a oddíly podporujeme a samozřejmě jsme rádi, že oni chtějí ukázat co umí,"  konstatoval Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

A když už jsme na Svatováclavských slavnostech, zkusili jsme vyzpovídat návštěvníky, zda vědí, proč slavíme 28. září státní svátek.

ANKETA

To, že se akce pořádá právě v Bohnicích, není náhodou.

"Bohnice známe jako Bohnice, kde je léčebna, ale dominantou Bohnic je právě kostel sv. Václava. Dnes jsou Svatováclavské slavnosti, takže místním chceme především dát to uvolnění, dát tu radost, tu zábavu," doplnil  Jiří Vítek, místostarosta MČ Praha 8.

A to místním, vedení radnice, přesně dalo. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu