• Načítám...
>

Praha 8 udělila čestná občanství dalším osobnostem

  • 4. října 2021,
  • 23:22,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 8 udělila čestná občanství dalším, třem osobnostem. Slavnostní udílení se konalo v první říjnové pondělí v obřadní síni Libeňského zámku a pro významné ocenění si přišly osobnosti, jejichž život a dílo je spjato právě s Prahou 8. Městská část udílením čestných občanství oceňuje ty, kteří se významným způsobem zasloužili o rozvoj, prospěch a dobré jméno osmé městské části. Koho se ocenění týkalo, a jak ceremoniál vypadá, vám ukážeme v naší reportáži!

Reklama

V posledních letech se v Praze 8 stává milou tradicí udělování čestných občanství pro významné osobnosti Prahy 8. Ani letošní rok nebyl výjimkou a do pomyslné "Síně slávy" městské části přibyly další tři osobnosti.

"Ocenění čestným občanem znamená ocenění za celoživotní dílo, za celoživotní postoje, které si zaslouží naši úctu. Schvaluje to naše zastupitelstvo městské části Praha 8, vždy na zářijovém zasedání," konstatoval Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Pro čestná občanství si do obřadní síně Libeňského zámku, v první říjnové pondělí, přišli zakladatel a ředitel Divadla Archa Ondřej Hrab, bývalý vynikající československý motocyklový závodník Milan Špinka a dlouholetý pracovník Centra aktivizačních programů Prahy 8 Miloslav Štulc. Všech oceněných jsme se zeptali, co pro ně čestné občanství znamená.

"Já žiji na Praze 8 pouze čtvrt století a naši sousedé tam žijí déle, takže pro mě to bylo překvapení, že ta čest padla na mě. Na druhou stranu, ale samozřejmě se cítím velmi zavázaný," uvedl Ondřej Hrab, zakladatel a ředitel Divadla Archa.

"Samozřejmě je to pro mě velká čest, protože já jsem byl sportovec a vlastně ta sláva sportovní pomine. Jak se říká: 'Světská sláva- polní tráva.' A jsem velice rád, že Praha 8 si na mě vzpomněla, že mně to ocenění dala," konstatoval Milan Špinka, bývalý československý motocyklový závodník.

"Já to tedy dostávám zřejmě za přípravu turistických výletů pro zdejší seniory, a to už dělám asi více než dvanáct let. V podstatě pravidelně každý čtvrtek jezdíme mino Prahu po Středočeském kraji," popsal Miloslav Štulc, dlouholetý pracovník CAS Praha 8.

Udělením čestných občanství chce městská část oceňovat osobnosti, které se zvlášť významným způsobem zasloužily o rozvoj, prospěch a dobré jméno osmé městské části. A je určitě jenom dobře, že takových osobností je každý rok dostatek. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu