• Načítám...
>

Praha 8 hledá autora nové sochy

  • 2. listopadu 2021,
  • 16:07,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 8 vyhlásí umělecko - výtvarnou soutěž, ze které by měl vzejít návrh na nové umělecké dílo Dívka s kolem. To má odkazovat na památku Jindřišky Novákové. Do soutěže se může zapojit široká veřejnost.

Reklama

V Praze 8 vznikne nové umělecké dílo pod názvem Dívka s kolem. Jeho podoba vzejde z vyhlášené umělecko - výtvarné soutěže, do které se může zapojit i široká veřejnost.

"Ta soutěž se týká připomenutí Jindřišky Novákové, žačky ZŠ tehdejší školy U zámku, dnes Bohumila Hrabala. Tato čtrnáctiletá dívenka sem docházela a byla před 79 lety včetně svých rodičů a dalších 266 spolupracovníků popravena v Mauthausenu," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8. 

Památku Jindřišky Novákové si městská část připomíná každoročně 24. října u pamětní desky, která je umístěna na budově školy Bohumila Hrabala v Libni. Právě v těchto místech má nové dílo, na jehož realizaci se bude finančně podílet také pražský Magistrát, vzniknout.

"Byli bychom rádi, aby to dílo byla socha či plastika. Pochopitelně je to veřejná soutěž, ničím nesvázaná. My ty podmínky máme poměrně volné, rádi bychom pozvali všechny, nejen sochaře, ale i výtvarníky, aby se do této soutěže zapojili. Hodláme i vyzvat k participaci na výběru veřejnost, byť samozřejmě konečné slovo bude mít odborná porota," řekl Michal Švarc. 

Veškeré podmínky soutěže budou zveřejněny na webových stránkách Prahy 8, kde se případní zájemci také dozví, kam mohou své návrhy posílat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu