• Načítám...
>

V Praze 8 se konal charitativní hokejový zápas

  • 24. listopadu 2021,
  • 20:42,
  • PRAHA 8,
  • Dagmar Kopečková

V městské části Praha 8 se uskutečnil v pořadí již třetí charitativní hokejový zápas mezi týmem Severní vítr Bohnice a Redaktory České televize. Letošní výtěžek putoval do nadačního fondu Český mozek. Ten pomáhá rodinám a jednotlivcům, kteří jsou v tíživé životní situaci.

Reklama

Na veřejném kluzišti v areálu ZŠ Glowackého v Praze 8 se odehrál v pořadí již třetí charitativní hokejový zápas. Na ledě se utkal hokejový tým Severní vítr Bohnice s Redaktory České televize.

"Poprvé se konal dvakrát v roce 2019, loni se z pochopitelných důvodů konat nemohl, protože jsme byli v lockdownu. Účel je charitativní, je dobrovolné vstupné, plus se tady prodává občerstvení, takže částečně ten výtěžek potom půjde na charitativní účely," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

Starosta městské části Ondřej Gros se sám v předešlých ročnících postavil do čela týmu Prahy 8. Letos se rozhodl zůstat v pozici diváka.

"Já jsem celoživotní sportovec, dodnes hraji fotbal, ale musím uznat, že je lepší být za tím mantinelem, než na ledě. Ten hokej je opravdu dřina a i když se ještě necítím stár, tak si myslím, že je lepší, že nehraji," řekl Ondřej Gros. 

Charitativní akce se zúčastnilo velké množství návštěvníků, kteří hokejistům pochopitelně bouřlivě fandili.

anketa

Výtěžek akce byl letos darován nadačnímu fondu Český mozek. Ten podporuje rodiny a jednotlivce, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Pomáhá mimo jiné s financováním zdravotní péče či pořizováním zdravotních pomůcek.

"Pomáháme dětem, jsou tam různé příběhy, třeba nemají ortézy, vozíčky nebo děti, které nemají pečující osoby," řekla Nataliya Krupichkova, asistentka ředitelky nadačního fondu Český mozek.

Fond taktéž podporuje i volnočasové a sportovní aktivity či vzdělávání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu