• Načítám...
>

Praha 8 bude v roce 2022 sázet ve velkém stromy

  • 7. prosince 2021,
  • 15:30,
  • PRAHA 8,
  • Marek Tereba

Osmá městská část o svou zeleň stará nad míru. V naší reportáži starosta Ondřej Gros shrnul nejen dosavadní péči, ale představil i velkolepé plány na příští rok. Kde všude se bude příští rok sázet? Podívejte se.

Reklama

Téměř 210 hektarů. Tolik zeleně byste našli v osmé městské části. 

"Pro představu je to téměř 400 fotbalových hřišť, takže není to práce jednoduchá, nicméně se opravdu náš Odbor životního prostředí snaží, aby ta zeleň vypadala dobře a aby se v ní dobře žilo. Mimo jiné Praha 8 patří mezi nejzelenější městské části v Praze a my si toho velmi vážíme. Když se podíváme na sídliště Ďáblice nebo Bohnice, tam lidé žijí v lese a myslím si, že to není nadsázka," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Tolik zelených ploch ale obnáší spoustu starostí a hlavně práce. 

"V letošním roce samozřejmě docházelo opět k nové výsadbě stromů a jako každý rok vysadíme několik desítek stromů, samozřejmě nahrazujeme ty, které nevydržely a nebo ty, které jsou dokonce nebezpečné pro naše občany. Co se týče trávy, my jako MČ provádíme šest sečí, což trošku předbíháme magistrát, který se tomu natolik nevěnuje, ale my skutečně chceme, aby v Praze 8 ta zeleň vypadala k světu a aby se našim občanům žilo v Praze 8 dobře," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8. 

Pokud byste i vy zaznamenali místo, kde je v Praze 8 potřeba zeleň obnovit, neváhejte se obrátit na Odbor životního prostředí. Možná se ale vámi vyhlídlé problémové místo zlepší už v roce 2022, radnice osmé městské části má totiž velké plány.

"Příští rok určitě budeme obnovovat zeleň v areálu Kobyliské střelnice, je to i proto, že nás čeká 80. výročí Operace Anthropoid, takže tam napneme své úsilí," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Praha 8 už má ale i schválenou dotaci na novou výsadbu, takže nových zelených míst bude přibývat opravdu hodně. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu