• Načítám...
>

V Praze 8 pokřtili novou knihobudku

  • 10. prosince 2021,
  • 7:54,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

V Praze 8 se museli občané rozloučit s populární knihobudkou. Dlouho ale zoufat nemuseli, protože v předvánočním čase pokřtili zástupci městské části společně s dětmi zbrusu novou knihobudku. Vyrobili ji klienti z chráněné dílny organizace Bona a hned se začala plnit knižními tituly. Jak křest vypadal a jak taková knihobudka funguje Vám ukážeme v naší reportáži.

Reklama

Za zvuku dětských koled pokřtili v Praze 8 novou knihobudku, která musela nahradit tu stávající. 

"Poprosili jsme chráněnou dílnu organizace Bona, se kterou Praha 8 dlouhodobě spolupracuje. Je to organizace, která podporuje lidi s duševním onemocněním a ti nám vyrobili novou a krásnou knihobudku, kterou vidíte za mými zády," řekla Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8.

Novou knihobudku slavnostně pokřtily anebo spíš roztrhaly děti ze základní školy Lyčkovo náměstí.

"My jsme chráněnou dílnu poprosili, aby to co nejvíce imitovalo tu původní telefonní budku, ve které se ty knihobudky velmi často nachází a já si myslím, že se s tím krásně popasovali," řekla Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8.

Podobných knihobudek už je v Praze celá řada a jsou určeny opravdu pro všechny milovníky knih. Pravidla jsou velmi jednoduchá.

"Knihobudka je taková úžasná věc, do které může každý, kdo má doma již nepotřebné knihy, ty své knihy odložit a nechá je tam svému osudu. Ty knihobudky využívá celá řada lidí, je to taková srdeční záležitost jak pro ty čtenáře, tak pro ty dárce," řekla Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8.

Popřejme tedy nové knihobudce v Praze 8 mnoho let spokojeného života, aby se nestala terčem vandalů a hlavně, aby byla vždy plná knih. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu