• Načítám...
>

Srdce osmičky už podruhé plní přání

  • 10. prosince 2021,
  • 8:22,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

Projekt Srdce osmičky pro seniory, rodiny a klienty sociálních služeb v Praze 8 má za sebou druhý ročník. Do charitativní akce, kterou připravila místostarostka MČ Praha 8 Vladimíra Ludková, se znovu zapojilo několik spolupracujících organizací, aby udělaly radost potřebným nějakým hezkým vánočním dárkem. Jak druhý ročník probíhal Vám ukážeme v naší reportáži.

Reklama

Ne každý má to štěstí, že najde pod stromečkem hromadu dárků a stráví Vánoce s těmi nejbližšími. Proto vznikl pod záštitou paní místostarostky Prahy 8 Vladimíry Ludkové projekt Srdce osmičky.

"Je to dárcovský charitativní projekt, který již druhý rok plní přání klientů Sociálních služeb Prahy 8. V letošním roce je to 8 spolupracujících organizací, loni to bylo o jednu méně a v letošním roce plníme 123 přání," řekla Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8. 

Mezi klienty najdeme jak ty nejmenší, tak i dospělé, kteří si zaslouží podpořit a nebo dostat druhou šanci.

"To jsou nejčastěji lidé s duševním onemocněním, kteří si zaslouží naši péči teď v adventním období obzvláště a jsou to také lidé krátce po propuštění z výkonu trestu," řekla Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8.

Do charitativní akce Srdce osmičky se zapojila řada organizací a firem. Společnou snahou bylo udělat někomu konkrétnímu radost.

"Já bych rád poděkoval všem jednotlivcům i společnostem, které se účastní toho projektu, kteří jsou schopni se zamyslet nad tím, že mezi námi jsou lidé, kteří si nemohou dovolit dárky, které i potřebují," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Kvůli ochraně klientů není možné osobní předání dárku, ale pouze prostřednictvím organizace. V některých případech je ale přeci jen možné udělat výjimku.

"U některých klientů je to osobní setkání možné. Tam, kde je to možné, tak já o tom vím, případně pokud projeví dárce přání k osobnímu setkání, tak vždy individuálně zjišťuji, je-li to možné či nikoliv," řekla Vladimíra Ludková, místostarostka MČ Praha 8.

Projekt Srdce Osmičky potrvá až do konce roku. Do té doby je nadále možné plnit sny a přání všem, kteří to v životě nemají lehké.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu