• Načítám...
>

Starosta Prahy 8 poděkoval lékařům

  • 13. prosince 2021,
  • 14:05,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Starosta Prahy 8 Ondřej Gros poděkoval lékařům a sestrám z nemocnice Na Bulovce. Právě ta byla první v Česku, kde se před téměř dvěma lety začalo s hospitalizací prvních tří nakažených covidem-19. Ve spolupráci s městskou částí se také podílela na přípravě očkovacího centra na Ládví.

Reklama

Starosta Prahy 8 navštívil Fakultní nemocnici Bulovka. Zdravotnímu personálu tam poděkoval za jejich pracovní nasazení v dobách pandemie.

"Zvlášť v situaci, kdy někteří lidé se nechovají zrovna hezky, spíše agresivně vůči tomu zdravotnickému personálu a k lékařům. Já si myslím, že to je nehoráznost a že je potřeba jasně říci, že si zaslouží naší podporu, protože dělají vše pro to, aby ti lidé přežili, aby odešli zdraví z nemocnice a je potřeba jim od srdce poděkovat," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

"Samozřejmě si toho moc vážíme, že pan starosta nám přišel osobně poděkovat, já jeho poděkování na naší klinice vyřídím našim zaměstnancům. Cítíme podporu z MČ Praha 8 a jsme za to rádi," řekl Jan Sedláček, zástupce vrchní sestry infekční kliniky.

Právě tato nemocnice byla tou první v Česku, kde se před téměř dvěma roky začalo s hospitalizací prvních tří nakažených covidem-19. Jeden z nich sem byl převezen z ústecké nemocnice.

"Naučili jsme se žít v nějakém dlouhodobém krizovém stavu, ta nemocnice je podstatnou část těch dvou let v naprosto nestandardní situaci, kdy pacienti s covidem leží napříč odděleními, kde by neměli co dělat. Dnes jsou z toho všichni unavení a je to takový nový standard té doby. Vždy když přijde další vlna, nikomu se do toho nechce, nicméně ta nemocnice si tím musí projít," řekl Jan Kvaček, ředitel nemocnice.

A co by všem zdravotníkům popřál do roku 2022 sám starosta Ondřej Gros?

"Já bych jim popřál především to, aby skončila pandemie covidu, protože to je skutečně obrovské zatížení těch lidí, já jsem toho byl svědkem. Takže aby covid skončil, aby se vrátili k normální práci. I ta je těžká, ale to, co se děje teď, to je opravdu hodně těžké a je potřeba se toho konečně zbavit," řekl Ondřej Gros. 

Praha 8 s Fakultní nemocnicí Bulovka dlouhodobě spolupracuje. Na jaře například společně plánovali spuštění vlastního očkovacího centra na Ládví. Jeho spuštění nakonec neodsouhlasilo ministerstvo zdravotnictví. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu