• Načítám...
>

Botanická zahrada láká na noční prohlídky Fata Morgany

  • 23. ledna 2022,
  • 20:15,
  • PRAHA 8,
  • Marek Tereba

Džungle, která nespí, tak se jmenují noční prohlídky tropického skleníku Fata Morgana. Dobrodružná výprava, trvající přibližně jednu hodinu, vás vtáhne do atmosféry nočního života ve skleníku. Na dobrodružnou výpravu džunglí se můžete vydat až do konce února.

Reklama

Džungle, která nespí, tak se jmenují noční prohlídky skleníku Fata Morgana. Dobrodružná výprava, trvající přibližně jednu hodinu, vás vtáhne do atmosféry nočního života ve skleníku. Noční prohlídka expozice poskytuje zcela jiný zážitek než ve dne. Některé druhy rostlin rozkvétají právě za tmy a omamně voní. Skleníkem se nesou různé zvuky.

"Tak je to jiné především v té atmosféře, protože návštěvník vlastně není zvyklí na tropický deštný les, který může navštívit v noci, a to u nás, zrovna v těchto dnech, možné je," konstatovala Eva Vítová, vedoucí vzdělávacího oddělení.

My jsme s kamerou celou noční prohlídku absolvovali. A opravdu je se na co těšit.

"Určitě se může těšit na netradiční prohlídku setmělého skleníku, kdy můžete slyšet zvuky pralesa, kvákání žabek, ale také návštěvník může zapojit i jiné smysly, jako čich a může si i přivonět k jiným rostlinám, které voní více v noci," upozornila Eva Vítová, vedoucí vzdělávacího oddělení.

ANKETA

Pokud se do nočního dobrodružství do Fata Morgany budete chtít vydat i vy, všechny informace najdete na stránkách www.botanicka.cz.

"Určitě je nutné si tuto prohlídku rezervovat na našich webových stránkách. Zde musím upozornit, že ta prohlídka je vhodnější pro dospělé anebo starší děti. Ne, že bychom tady malé děti neradi viděli, ale průvodce tu prohlídku koncipuje spíše pro starší návštěvníky," doplnila Eva Vítová, vedoucí vzdělávacího oddělení.

Na dobrodružnou výpravu džunglí se můžete vydat až do konce února, a to vždy v pátek a v sobotu, ve čtyřech skupinách. Postupně od 18 do 20 hodin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu