• Načítám...
>

Park Dlážděnka dostane novou podobu

  • 14. března 2022,
  • 12:26,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Park Dlážděnka je jedním z nejkrásnějších míst v městské části Praha 8. Leží na hraně údolí Vltavy s výhledem na pražské panorama. Je velmi vyhledávaným místem pro procházky obyvatel všech věkových kategorií. První etapa jeho dlouho očekávané revitalizace potrvá do konce května.

Reklama

Park Dlážděnka, jedno z nejkrásnějších míst v městské části Praha 8, prochází kompletní revitalizací. Po jejím skončení bude park ještě lépe sloužit svému účelu. Bude místem pro odpočinek, procházky, i trávení volného času.

"Městská část se rozhodla pro tu revitalizaci hlavně z důvodu velkého zájmu občanů, nejen z blízkého okolí, ale vůbec z celé Prahy 8, kteří tento park navštěvují a využívají. Jsou to rodiny s dětmi, ale jsou to i občané tzv. pejskaři, takže z důvodu velkého zájmu o vyžití v rámci tohoto parku jsme se rozhodli to nějakým způsobem všechno zkulturnit a udělat to hezkým, aby se tam občané cítili dobře," řekl Jaromír Grygera, koordinátor projektů MČ Praha 8.

"Už v minulém volebním období proběhla architektonická soutěž, takže jsme měli projekt a když se vyřešily všechny majetkoprávní problémy, tak jsme tu revitalizaci konečně letos zahájili. Týká se to obnovy zeleně, bude tam nové dětské hřiště, týká se to plochy přes 7 000 metrů čtverečních. Myslím, že to bude úplně nový park," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Nejen nové zeleně a hřiště se revitalizace tohoto prostoru týká. Vybudovány zde budou také nové komunikace a další prvky.

"Osadíme to všechno novým mobiliářem, to znamená záležitosti odpadkových košů, laviček a prostě všeho. Bude tam dokonce i pítko v letních dnech, kde se mohou občané občerstvit a klademe rovněž i důraz na vybudování vyhlídky na celé hlavní město, protože to je úžasné místo, kde se zastaví každý a pozoruje naše hlavní město," řekl Jaromír Grygera, koordinátor projektů MČ Praha 8.

Celá revitalizace je rozdělena do dvou etap. První z nich by měla být dokončena nejpozději do konce května.

"My jsme to rozdělili na etapu 1 A, která zahrnuje téměř 8 tisíc čtverečních metrů a v etapě 1 B už dokončujeme řádově téměř 2 tisíce metrů čtverečních, ale stěžejní bude vybudování nového hřiště, moderního hřiště pro děti a mládež včetně herních prvků také moderních a použitelných pro veškeré vyžití," řekl Jaromír Grygera, koordinátor projektů MČ Praha 8. 

V rámci druhé etapy bude vybudován nový severní vstup z ulice Trojská, aby byl park ještě více dostupný veřejnosti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu