• Načítám...
>

V Botanické zahradě opět létají tisíce motýlů

  • 8. dubna 2022,
  • 8:42,
  • PRAHA 8,
  • Marek Tereba

S příchodem jara začala v Botanické zahradě hlavního města Prahy opět výstava motýlů. Tentokrát se zaměřuje na detail stavby motýlího těla. Návštěvníci se dozví i další zajímavosti třeba o sosácích motýlů i to, jak vypadají ústa housenek.

Reklama

Již podevatenácté můžete přijít do Botanické zahrady hlavního města Prahy obdivovat krásu motýlů. Letošní ročník bude zaměřen na detail a během celé výstavy sem bude dovezeno až 5 500 motýlů. 

"Motýli k nám chodí v pravidelných týdenních intervalech, dovážíme je z Velké Británie z motýlí farmy Stratford nad Avonou, mimo jiné i rodiště Williama Shakespeara a motýlí kukly následně lepíme na tyčky speciálním lepidlem a ty se potom líhnou do prostoru tropického skleníku," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

"Já bych řekla, že návštěvníkům se hrozně líbí takoví ti velcí motýli, různí pestří otakárci nebo modrá morpha a nebo soví motýli, kteří zase zastrašují tím, jak skládají křídla," řekla Eva Smržová, kurátorka výstavy motýlů.

Botanická zahrada si letos navíc připravila jednu velkou novinku. Zájemci si budou moci prohlédnout líhnutí motýlů online na stránkách botanické zahrady. 

"Já bych chtěl rozhodně diváky pozvat sem do botanické zahrady, protože výstava motýlů je každoročně velmi navštěvovaná, je to velmi atraktivní a snoubí se zde botanická zahrada s tou zoologickou, protože tady máme ty motýly. V letošním roce máme 5 500 kukel, které se sem každý čtvrtek naváží, takže každý týden se nám zde líhnou noví a noví motýli," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Patronkou výstavy je zpěvačka Aneta Langerová, která má k motýlům blízko a to hlavně ve své tvorbě. Nejen, že si zahráli v jejím klipu, ale má je i v názvu jednoho ze svých největších hitů - Hříšná těla, křídla motýlí. 

"Já spíše patřím mezi ty lidi, kteří mají rádi to, co máme my v Čechách, to znamená to, co máme doma. Takže jakékoli luční motýly, které můžeme vidět běžně, mám ráda a samozřejmě návštěva tropických motýlů vám úplně vezme dech, protože ty barvy jsou neuvěřitelné. To je nádhera, že to příroda umí vymyslet," řekla Aneta Langerová, zpěvačka.

Pro nedočkavé návštěvníky je na webu botanické zahrady už nyní připraven motýlí kvíz. Výstava bude otevřena denně kromě pondělí mezi 9. a 19. hodinou až do 22. května. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu