• Načítám...
>

Občané Prahy 8 mají slevu na vstup do Botanické zahrady

  • 2. května 2022,
  • 15:10,
  • PRAHA 8,
  • Dagmar Kopečková

Obyvatelé Prahy 8 mohou opět zakoupit sousedské permanentky do botanické zahrady. Cena permanentek činí 100 korun za rok a vyzvednout si je občané Prahy 8 mohou na pokladnách botanické zahrady. Ta pro návštěvníky chystá spoustu zajímavých akcí, které rozhodně stojí za vidění.

Reklama

I letos mohou obyvatelé Prahy 8 zakoupit zvýhodněné vstupenky do pražské Botanické zahrady. Ta ve spolupráci s městskou částí nabízí takzvané sousedské permanentky. Tyto vstupenky jsou určeny pro vybrané občany s trvalým bydlištěm v těsné blízkosti zahrady. 

"Jsou to lidé z Čimic, Troji, Kobylis a samozřejmě z Bohnic. Mají zvýhodněné vstupné na 100 korun za rok - v případě, že předloží doklad o trvalém bydlišti. Dále městská část žádala botanickou zahradu, aby zde lidé mohli mít volnou prostupnost z přilehlých ulic, aby zahrada nebyla oplocená, s tím nám také vyšla botanická zahrada vstříc. A v neposlední řadě dělá botanická zahrada pro místní lidi různé kulturní akce," řekl Tomáš Hřebík, radní MČ Praha 8.

Permanentku je možné vyzvednout na pokladnách botanické zahrady. Aktuálně započalo nejkrásnější období v roce, kdy botanická zahrada bezpochyby stojí za návštěvu. 

"Úplně to nejkrásnější období v botanické zahradě je jaro, kdy celá zahrada vykvete. Zrovna se nacházíme na pivoňkové louce a spousta pivoněk jde do květu. Samozřejmě i různé dřeviny a jarní bylinný aspekt. To, co nás v nejbližší době čeká na venkovních expozicích, je známá výstava bonsají, kde přiblížíme nejen bonsaje jako takové, ale i celou japonskou kulturu," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Držitelé sousedských permanentek získávají také 20 % slevu na vstup do skleníku Fata Morgana. Tam mohou aktuálně zhlédnout unikátní výstavu exotických motýlů, která potrvá až do 22. května. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu