• Načítám...
>

Praha 8 investuje do dětských hřišť

  • 10. června 2022,
  • 9:16,
  • PRAHA 8,
  • Johanka Hubičková

Říká se, že děti jsou budoucnost a investice do nich se vrátí. Své o tom vědí v městské části Praha 8, kde pokračují renovace i výstavby dětských hřišť u škol základních i mateřských. Dětem se otevírají nové prostory plné interaktivních prvků.

Reklama

Jedno z největších dětských hřišť, které kapacitně pojme až 130 dětí, bylo letos na jaře po veliké rekonstrukci otevřeno při Mateřské školce Na Korábě v městské části Praha 8. 

"Jednou z našich základních priorit je investovat do školství, máme to také v gesci, takže se za uplynulé období povedlo buď renovovat nebo zcela zhotovit několik nových hřišť," řekl Tomáš Hřebík, radní MČ Praha 8.

"Bylo tady staré zanedbané hřiště na poměrně velikém prostoru a tak se nabízelo ho zrekonstruovat, což se povedlo v nedávné době a jsme za to rádi," řekl Martin Jedlička, zastupitel MČ Praha 8.

Radost z hřiště pak mají především děti z obou Mateřských škol Na Korábě. Městské části se povedlo sehnat dostatečné množství financí a tak bylo hřiště nejen opraveno, ale dostalo i nové herní prvky.

"Některé staré prvky byly zrekonstruované, ale většina těch prvků, které tady vidíme, jsou úplně nové, včetně toho hřiště, na kterém teď stojíme. My jsme Na Korábě, takže například ten koráb už tady byl, ten je zrekonstruovaný," řekl Martin Jedlička. 

Velkým překvapením pro především sportovně založené děti bude nově vybudované sportoviště.

"Další velmi významnou investiční akcí, kterou se chceme pochlubit, je rozvoj sportoviště při Základní škole Glowackého, nové hřiště pro beach volejbal, kde na původním hřišti minigolfu vznikne několik kurtů pro beach volejbal, dále bude mít běžecké hřiště nový povrch. Nedílnou součástí rozvoje celého sportoviště na Glowackého bude i vybudování skate parku," řekl Tomáš Hřebík. 

Hřiště na beach volejbal vznikne namísto starého a již nepoužívaného minigolfu a dočkat by se jej škola mohla hned začátkem nového školního roku, protože plánované dokončení je datováno k 31. srpnu 2022.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu