• Načítám...
>

Na Ládví v Praze 8 si užili pivní festival

  • 17. června 2022,
  • 18:10,
  • PRAHA 8,
  • Jan Varga

V Praze 8 se konal další ročník oblíbeného pivního festivalu 4. výročí 1. várky piva na Ládví. Lidé mohli opět v přátelské atmosféře ochutnat různé druhy piv z více než dvacítky minipivovarů. Kromě pití nebyla nouze ani o něco na zub. K tomu všemu hrála dobrá muzika.

Reklama

V Praze 8 si užili pivní a gastro festival. U stanice metra Ládví rozprostřely své stánky minipivovary z okolí, ale i ze zahraničí a nabídli lidem to nejlepší, co mají na skladě. Návštěvníci tak mohli ochutnat nejrůznější pivní speciály a zakousnout k tomu něco dobrého. To vše na 4. výročí várky piva na Ládví.

„My se primárně snažíme najít takové ty přátelské malé pivovary, které jsou buď z okolí a nebo jsou s námi nějak spjaté. To znamená, že je tady třeba můj brácha, sládek z Voltu. Nebo jsou to třeba lidi, kteří si tady u nás dělali kurz a nebo jsou to prostě nějací další kamarádi z oboru, které známe. Protože to má být přátelská oslava a má to být hlavně o té spolupráci a ne o stresu," řekl Pavel Palouš, sládek pivovaru Cobolis.

Na své si přišli milovníci letních slabých piv - přes tmavé a silnější piva. Sehnat se daly i opravdové speciálně kvašené lahůdky. Celkem se tady totiž sjelo na dvacet minipivovarů. Ochutnat se stavil i starosta městské části Praha 8. Ovšem vybírat musel mezi pivy nealkoholickými.

„Teď jsme přišli s malou, takže ochutnáme určitě něco slabšího, protože jsme přijeli autem. Spíš něco nealkoholického. Ale možná, když se stavím večer potom sám, tak si dám pivo určitě," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

"Kdybyste měl prozradit, čemu dáváte přednost mezi pivy?"

"Já jsem konzervativní, takže normální ležáky a tak. Ale tady mají speciály, které jsou velmi chutné," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Akci museli organizátoři přesunout kvůli situaci kolem epidemii covidu-19 a s tím spojenými opatřeními. Ovšem ukázalo se, že to byl nakonec dobrý tah. Akci totiž ozdobilo pravé letní počasí.

„Já jsem rád, že na kulturní a společenské zážitky tohoto typu není nutné jezdit do centra, ale že se nám daří s Kulturním domem Ládví tyto akce přivést přímo k lidem na Ládví," řekl Martin Jedlička, zastupitel MČ Praha 8.

Pivní a gastro festival připravil Kulturní dům Ládví ve spolupráci s místním pivovarem Cobolis, který v domě sídlí. Kromě pití a občerstvení si lidé užili také hudbu. V průběhu akce totiž zahrály místní i hostující kapely.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu