• Načítám...
>

O budoucí podobě Invalidovny proběhla veřejná debata

  • 15. července 2022,
  • 14:32,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

V Praze 8 proběhla další veřejná debata o možné budoucí proměně sídliště Invalidovna. Všem přítomným byly prezentovány možné budoucí proměny tohoto území. Zájemci se tak mohli blíže seznámit s dílčími projekty.

Reklama

V prostorách Základní školy Petra Strozziho proběhla veřejná beseda s občany městské části o možné budoucí proměně sídliště Invalidovna. K tomuto tématu se přišli vyjádřit odborníci, zástupci místních spolků i městské části. Zájemci se tak mohli seznámit s plánovanými kroky, které by měly vést k výrazné proměně sídliště a jeho okolí. 

"To území začíná za Karlínem u budovy staré Invalidovny po Švábky a nahoru po vodojem. Takže to je vymezené území pro tu celou studii. Abychom to vyvážili, tak cílem bude, aby to celé území bylo zachyceno řádně pro zeleň, ale tak, aby to celé území mohlo mít svou dochozí infrastrukturu pro školství, to znamená školy a školky a dochozí sport. Toto celé by mělo být v konsenzu výsledkem té studie," řekl Tomáš Hřebík, radní MČ Praha 8.

Plán počítá i s masivní zástavbou sídliště Invalidovna. Pokud by se tak stalo, došlo by až k dvojnásobnému navýšení počtu obyvatel. 

"Máme obavu, že ta výstavba znekvalitní to životní prostředí, které tady dnes máme. Nejen pro nás, ale i pro ty nové obyvatele, kteří by sem přišli, nevznikne příjemné místo k životu, ale naopak místo, které ty kvality postrádá. Tomu chceme zamezit," řekl Štefan Molnár, předseda spolku Za Invalidovnu.

Občané ještě mají možnost svými připomínkami zasáhnout do podoby některých projektů.

"Kdy se dá měnit nebo diskutovat o tom, jak bude vypadat urbanistické uspořádání té Čechie a zároveň prostupnost toho území, jak se plánuje na tom metru toho projektu," řekl Václav Stránský, zastupitel MČ Praha 8.

anketa

Vzhledem k vysokému zájmu veřejnosti plánuje radnice Prahy 8 uspořádat další debaty v nejbližší době. Termín bude zveřejněn na webových stránkách městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu