• Načítám...
>

Handy cyklo maraton byl zahájen v Praze 8

  • 26. července 2022,
  • 13:14,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze odstartoval nejdelší cyklistický maraton v Česku. Trasu dlouhou 2 222 kilometrů zdolávají mimo cyklistů také sportovci se zdravotním postižením. Díky tomu je Handy cyklo maraton zcela ojedinělým konceptem, jehož cílem je ukázat, že lidé s postižením i bez něj umí fungovat jako jeden tým.

Reklama

V Praze odstartoval další ročník nonstop etapového cyklistického závodu Handy cyklo maraton. Do něj se zapojili také zdravotně postižení sportovci. 

"Dnes jsme tady na startu 10. ročníku, což je skoro neuvěřitelné. V podstatě je to akce, kdy se snažíme spojovat dva světy hendikepovaných a zdravých cyklistů dohromady a to je ta integrace v pravém slova smyslu. Integrujeme lidi do normální většinové společnosti a tím se snažíme vtáhnout ty lidi, kteří ještě třeba váhají po svých úrazech, nemocech a nejsou si jisti, že to zvládnou. Je to "extrémní" akce, kdy se pohybujeme 4 dny a 4 noci na silnici a myslím si, že je to ten důvod, proč by ti lidé měli začít se sebou něco dělat. To je takový impulz pro ty nové hendikepované k tomu, aby se pustili do toho svého života," řekl Heřman Wolf, organizátor.

Start letošního ročníku proběhl v Praze 8 a to přímo na nádvoří Libeňského zámku. Cyklisté tak hned několik metrů po startu museli zdolat přejezd frekventované Zenklovy ulice.

"Je to obrovská čest, že cyklo handy maraton startuje právě u nás. Jak jsem řekl už na pódiu, je to takový start podobný Tour de France, akorát tato akce je podle mě z hlediska lidského o moc větší," řekl Ondřej Gros, starosta MČ Praha 8.

Trasa letošního ročníku Handy cyklo maratonu vedla napříč celou Českou republikou. Na účastníky závodu čekala 111 hodin dlouhá výzva v podobě 2 222 kilometrů dlouhé tratě.

"Každý rok máme jiné téma, máme pravidelné s agenturou Czech Tourism a v letošním roce, protože to je desátý ročník, jsem zvolil rozhledny, abychom se podívali do té minulosti, jak to vlastně bylo, jak jsme se vyvíjeli a kam dál můžeme směřovat. Je to takové pomyslné vodítko. Samozřejmě se podíváme na start prvního ročníku této akce," řekl Heřman Wolf, organizátor.

Cíl závodu byl naplánován na opět do metropole. Konkrétně na pražské Výstaviště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu