• Načítám...
>

Na Karlínském náměstí voněly dobroty

  • 6. listopadu 2022,
  • 19:48,
  • PRAHA 8,
  • Věra Dušková

Karlínské náměstí opět ožilo tradičním Street Food Festivalem. Návštěvníci mohli ochutnat ty nejrozmanitější dobroty ze všech koutů světa.

Reklama

Prostorem u kostela sv. Cyrila a Metoděje na Karlínském náměstí se v první listopadové neděli linuly vůně, které slibovaly ty nejlepší kulinářské zážitky.

"Je to poslední letošní Street Food Festival tady v Karlíně, je tady spousta skvělého jídla, pití, dnes vystoupí dvě kapely, teď akorát dohrává Dobré ráno blues band a pak nás čeká ještě vystoupení kapely Lovesong Orchestra," řekla Veronika Brabcová - organizátorka Street Food Festivalu.

Karlínské street food festivaly si už budují obstojnou tradici stejně jako další zdejší akce.

"Pořádáme to třetím rokem, ten letošní rok už je znát, že jsme po tom nepříjemném období toho covidu, tak už je to takové veselejší a lidé se naučili sem chodit na ty nedělní akce, takže letos máme za sebou od začátku roku nějakých 20 akcí. Většinou jsou to street festivaly, vepřové hody, Velikonoce jsme měli, byl karlínský Halloween minulý týden, takže ta témata měníme tak, aby to lidi bavilo, aby chodili, aby se jim tady u nás líbilo," řekla Veronika Brabcová - organizátorka Street Food Festivalu.

Letošní poslední Street Food Festival přinesl i velmi zajímavou exkurzi do jedné vzdálené země.

"Dneska tady představujeme arménskou kulturu, jejich kuchyni, můžete ochutnat i arménská vína, arménské dezerty nebo koupit i nějaký menší suvenýr a seznámit se s tím regionem a ochutnat hlavně jejich gastronomii," řekla Veronika Brabcová - organizátorka Street Food Festivalu.

"Máme tady arménský šašlik, to je jehněčí vepřové a kuřecí maso, potom máme arménské různé dorty, které pekly Arménky doma, jsou domácí. Máme arménské suvenýry, zavařeniny a hlavně arménské víno a brandy," řekla Soňa Vardanyan - ředitelka nadace Dej mi naději.

I když samotný Street Food Festival byl letos poslední, mají se lidé ještě na co těšit.

"Čeká nás ještě poslední akce, kterou jsme doposud ještě neorganizovali, budeme mít Karlínský advent, kde bychom vás rádi všechny pozvali, bude se tady konat čtyři nedělní adventy za sebou - čtyři neděle, kdy tady budou vystupovat různé pěvecké sbory, bude tady spousta dobrého jídla a pití, můžete koupit nějaké drobné dárky pod vánoční stromeček, cukroví a nějak se naladit na to období adventu a užít si to tady s námi před Vánoci," řekla Veronika Brabcová - organizátorka Street Food Festivalu.

Vzhledem k tomu, že první adventní neděli máme už 27. listopadu, tak se dočkáme velmi brzy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu