• Načítám...
>

V Karlíně rozsvítili obří vánoční stromeček

  • 22. listopadu 2022,
  • 17:16,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

Karlín je prvním místem v rámci městské části Praha 8, kde už svítí vánoční stromeček. Je obří a krásný a dokonce během posledních dvou let vyhrál anketu o nejhezčí stromek v rámci městských částí v Praze. Také letos se budou určitě v Karlíně snažit, aby zkompletovali hattrick. Rozsvěcení stromku podpořily i vánoční trhy a vystoupení dětského pěveckého sboru. U velkého momentu byla i TV PRAHA.

Reklama

Rozsvěcení vánočního stromečku bývá každoročně velká událost, kterou si řada lidí nenechá ujít. 21. listopadu rozsvítili obří stromek v Praze 8 Karlíně. Právě karlínský stromek byl přitom v uplynulých dvou letech v anketě zvolen za vůbec ten nejhezčí v celé Praze.

"Já jsem optimista, já s myslím, že můžeme udělat vítězný hattrick. Samozřejmě jde o takovou hloupost, ale potěší to," řekl Ondřej Gros (ODS) , starosta MČ Praha 8.

K slavnostnímu okamžiku došlo za hlasitého odpočtu přesně v 17 hodin.

Po rozsvícení stromku pak následovalo vystoupení dětského pěveckého sboru Osminka.

Všichni přítomní měli velký důvod k radosti, protože karlínský vánoční stromeček byl opravdu krásný.

anketa

Stromek pochází přímo z Prahy 8 a městská část ho dostala darem. A přestože vedle vánočních časů zažíváme i složitější dobu v podobě energetické krize, v Praze 8 prý rozhodně nehrozilo, že by zde tradiční symbol Vánoc chyběl.

"Já si myslím, že na tohle by městská část asi měla mít vždy. Nejde o tak závratné částky. Samozřejmě jsme se báli, zda budou fungovat kluziště, ale zdá se, že se podaří zahájit a uvidíme během té zimní sezóny, jestli to provozovatelé vydrží," řekl Ondřej Gros (ODS) , starosta MČ Praha 8.

Touto akcí ale Vánoce v Praze 8 rozhodně nekončí. Každou neděli jsou například v Karlíně vánoční adventní trhy s bohatým doprovodným programem, kde nebude chybět dobré jídlo a pití a zazní i oblíbené koledy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu