• Načítám...
>

Praha 8 uspořádala vánoční jarmark na úřadě

  • 1. prosince 2022,
  • 8:01,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 8 uspořádala vánoční jarmark. Ve foyer takzvaného Bílého domu jste si mohli zakoupit výrobky z chráněných dílen. Vánoční věnce, svíčky, ani ozdoby tu samozřejmě nechyběly.

Reklama

Tradiční vánoční jarmark, který nabídl výrobky z chráněných dílen, byl připraven na úřadu Prahy 8. Místní si tak mohli zpříjemnit vyřizování nezbytné dokumentace s nákupem vánočních ozdob či potřeb. 

"Jarmark chráněných dílen je tady s námi už 12 let. Já jsem velmi ráda, že tato tradice, kterou jsem před 12 lety poprvé představila veřejnosti, se tady drží. Je to součást adventních akcí městské části Praha 8 a je to také prostor, kde se mohou sociální služby pro různé cílové skupiny, ale rovněž i svépomocné skupiny, pro celou řadu lidí s rozličnými životními situacemi a zkušenostmi, představit, mohou nabídnout své krásné výrobky a já tu akci mám velmi ráda a hned si nakoupím nějaké vánoční drobnosti," řekla Vladimíra Ludková (ODS), místostarostka MČ Praha 8.

Letošního ročníku se zúčastnila více než desítka organizací.

"Letos se s námi účastní zhruba 15 stánků a jsou to takoví tradiční účastníci jarmarku chráněných dílen. Jsou to opravdu chráněné dílny, které fungují zde na Praze 8, ale i v hlavním městě Praze," řekla Vladimíra Ludková (ODS), místostarostka MČ Praha 8.

Kromě vánočních jarmarků pořádá vedení Prahy 8 na svém úřadě i velikonoční trhy.  

"Já mám po celou dobu na starosti sociální služby, sama jsem sociální pracovník a pro mě pracovní terapie pro klienty různých cílových skupin je velmi účinná a velmi motivační forma podpory jak jednak mnohé navracet do života, jak je motivovat do další činnosti spolupráce se sociálními pracovníky, je to nesmírně důležitá aktivita v rámci celé oblasti sociálních služeb," řekla Vladimíra Ludková (ODS), místostarostka MČ Praha 8.

Zájemci, kteří se chtějí dozvědět více o výrobcích z chráněných dílen či jarmarcích, naleznou informace na oficiálních stránkách Prahy 8.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu