• Načítám...
>

Praha 8 nabízí svým obyvatelům několik kluzišť

  • 12. prosince 2022,
  • 12:23,
  • PRAHA 8,
  • Veronika Kuželková

Více možností, kam vyrazit bruslit, mají obyvatelé osmé městské části. Radnice dala totiž do provozu hned tři kluziště. My se s televizí Prahy vypravili k Löwitovu mlýnu.

Reklama

Milovníci bruslení mohou v rámci městské části Praha 8 vyrazit hned na tří kluziště. Jedno se nachází u velkého Löwitova mlýna, za druhým se můžete vypravit na koupaliště Ládví a třetí - asi to největší - se nachází v prostorách základní školy Glowackého. My jsem se vydali právě k Löwitovu mlýnu.  

 "Rozhodně o to zájem je. Žádné turnikety tu nejsou, takže neumím říct přesná čísla, ale na základě provozovatelů, protože kluziště vlastní městská část, ale každé kluziště provozuje vybraný nebo vysoutěžený zájemce, tak podle jejich odhadů za tu sezónu si přijde zabruslit několik desítek tisíc lidí. Takže jestli to je 30 nebo 40 % populace Prahy 8, tak je to úplně krásné číslo," řekl Martin Šalek, tiskový mluvčí Praha 8.

Bruslení má na osmičce již pětiletou tradici. Největší radost ale z těchto radovánek mají právě místní školy, pro které je bruslení zdarma.

"Chtěl bych moc poděkovat Praze 8 za to, že nám pomáhá, protože máme prostory zdarma a dívky nebo obecně studenti, kteří nemají brusle, si je mohou půjčit za 30 korun. A když si to objednáme, tak tady můžeme být venku a v krásném prostředí," řekl Petr Novotný, profesor Gymnázia U Libeňského zámku.

"Je to super. Já bruslím hodně dlouho, bruslila jsem i v Černošicích a je to tady super," řekla Denisa, Gymnázium U Libeňského zámku.

"Já jsem také moc ráda, že je tady to kluziště, že si můžeme zabruslit. Je to fajn," řekla Soňa, Gymnázium U Libeňského zámku.

"Já jsem začátečnice, takže neumím ještě dobře bruslit. Ale budu se snažit ještě do Vánoc - i po Vánocích v novém roce se pořád učit," řekla Li, Gymnázium U Libeňského zámku.

"Hodně se bojím, že spadnu, ale naštěstí se mi to zatím nestalo. Většinou se s někým držím, abych nespadla," řekla Lucie, Gymnázium U Libeňského zámku.

Kluziště u Löwitova mlýna je za příznivého počasí otevřeno denně od 9 do 20 hodin. Více informací o kluzištích na osmičce najdete na webu této městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu