• Načítám...
>

V Bohnicích proběhlo další vánoční těšení

  • 11. prosince 2022,
  • 17:16,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 8 uspořádala další Starobohnické vánoční těšení. Pro návštěvníky byl na náměstí ve Starých Bohnicích připraven bohatý program. Nechyběla dobrá hudba, taneční vystoupení i vánoční trhy.

Reklama

Náměstí ve Starých Bohnicích ožilo. Konalo se tu totiž Starobohnické vánoční těšení.

"Letos slavíme už třináctý ročník Starobohnického posvícení, předvánoční akce, která je tradiční, váže se to ke kostelu a farnosti sv. Petra a Pavla ve Starých Bohnicích, kdy je předvánoční čas a adventní čas čas zklidnění, tak je to akce pro lidi, aby si mohli zpříjemnit tu třetí adventní neděli," řekla Jana Solomonová (ANO), radní MČ Praha 8.

"Já tu akci miluji, byla jsem u jejího zrodu a mým hlavním úkolem je, že já tady už 14 let pravidelně vedu výtvarnou dílnu pro děti, ta odstartuje za chvíli, já se zatím posilním, zahřeji, nakoupím vánoční dárky a pak se do toho pustíme a vždy je to paráda. Děti krásně vyrábí, je tady nádherná atmosféra. Jak říkám, já tu akci miluji," řekla Vladimíra Ludková (ODS), místostarostka MČ Praha 8.

Na venkovním jevišti vystoupilo nejen s vánočními písněmi hned několik uskupení. Děti, ale i dospělí, si mohli vyzkoušet mnoho aktivit, které k Vánocům patří.

"Program je sestavený jednak z takových těch kapel, jako je jazz band, naší léčebny, děti z umělecké školy Klapkova, ale hlavně jsou tam dvě pohádky pro děti - jedna je Dařbuján a Pandrhola v provedení poměrně velkého souboru a druhá pohádka je loutková, která se jmenuje Jak pejsek s kočičkou slavili Vánoce," řekla Marie D´Ambrosová, Římskokatolická farnost Bohnice, pořadatelka akce.

Vánoční atmosféru podkreslila vůně z některých stánků. U těch nechyběl trdelník, cukroví, jmelí nebo čerstvě pražené ořechy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu