• Načítám...
>

MČ Praha 8 připravila pro veřejnost tři kluziště

  • 6. ledna 2023,
  • 15:09,
  • PRAHA 8,
  • Monika Rusová

Zabruslit si pod širým nebem, i když jsou teploty nad nulou. Takových míst máme v našem hlavním městě několik desítek. Městská část Praha 8 připravila hned tři z nich.

Reklama

Na letošní zimu si městská část Praha 8 připravila pro občany rovnou tři místa k bruslení. Jako první vám představíme Kluziště Ládví v Kobylisích, kam můžete vyrazit i bez potřebného vybavení. Všechno vám na místě vypůjčí.

"Je otevřeno denně od 14 hodin pro veřejnost, o víkendu od 9. Vstupné je od 60 korun, dopoledne ho využívají převážně školy Prahy 8," řekl Marek Segmüller - vedoucí Koupaliště Ládví.

Dalším kluzištěm v pořadí je Hřiště u Základní školy Glowackého v Bohnicích.

"U nás dáváme velký prostor pro lidi, kteří nemají moc možností si jít někam zabruslit a zahrát hokej, to znamená, že tady pořádáme pravidelně hokeje pro lidi z paneláku, takový rybníkový hokej a dál se zabýváme výchovou dětí a mládeže, to znamená, že tady pořádáme hokejové tréninky pro malé děti zhruba od nějakých 4 do 12/14 let," řekl Lubomír Malý - zástupce provozovatele Hřiště u ZŠ Glowackého.

I v Bohnicích patří dopoledne školákům. Sportovat sem chodí bezplatně přibližně sto žáků denně.

"Lety provozu jsme pořídili různé typy brusek a myslím si, že dnes tady brousíme už profesionálně nejen brusle na bruslení pro obyčejné lidi, ale třeba i brankářské, na krasobruslení. Takže máme brusírnu, ta je otevřená každý den. Máme tady půjčovnu, ve které máme zhruba 200 párů bruslí od velikosti 25, což jsou úplně ty nejmenší až po 49, to mám třeba já," řekl Lubomír Malý - zástupce provozovatele Hřiště u ZŠ Glowackého.

anketa

A do třetice ještě jedno veřejné kluziště, Löwitův mlýn nabízí plochu 15x30 metrů a bruslí se tu denně mezi 9. a 20. hodinou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu