• Načítám...
>

Libeňským zámkem zněla Česká mše vánoční

  • 8. ledna 2023,
  • 17:35,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 8 připravila pro své obyvatele další koncert. Ten se tradičně uskutečnil v obřadní síni Libeňského zámku. Posluchači si mohli tentokrát vychutnat Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby.

Reklama

Obřadní síň Libeňského zámku rozezněl další koncert. Tentokrát si Praha 8 pro své obyvatele připravila Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby.

"Je to v rámci vánočních svátků, které právě tímto okamžikem vrcholí ke Křtu páně, který je standardně první neděli po Třech králích a nastává prakticky to běžné období toho církevního roku, těch dalších několik událostí v průběhu,což znamená, že teď vrcholí Vánoce a je to prakticky jedna z posledních příležitostí, kdy si můžeme poslechnout Rybovu mši vánoční," řekl Jan Cidlina, ředitel sboru.

Posluchači se mohli těšit na pěvecký sbor Má Ta. Ten vznikl v roce 1992 jako vyslyšené přání rodičů dětí Základní umělecké školy v pražských Kobylisích. Sbor doprovodil orchestr a hostující sólisté.

"Dnes zpívá sbor Má Ta, máme přizvané sólisty, zároveň hudební doprovod se smyčci, s basou, flétnou, kontrabasem, basistou, takže plný orchestr. Zároveň máme přizvány i kolegy z Jindřichova Hradce, za což jsme rádi a je to díky naší bývalé člence, která se tam přestěhovala a teď s námi stále spolupracuje," řekl Jan Cidlina, ředitel sboru.

Také na letošní rok připravuje Praha 8 sérii koncertů, které bude hostit Libeňský zámek. Podrobnosti budou uveřejněny na webových stránkách osmé městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu