• Načítám...
>

Karlínské náměstí ozdobil masopust a průvod masek

  • 18. února 2023,
  • 17:47,
  • PRAHA 8,
  • Ondřej Švec

Na Karlínském náměstí se už podvacáté konal tradiční masopust doplněný o velkolepý průvod plný kostýmů a masek. Pro návštěvníky si organizátoři připravili spoustu dobrého jídla a pití, které k masopustu neodmyslitelně patří a nechyběl ani bohatý doprovodný program pro celou rodinu. Karlínský masopust zároveň zpestřilo hudební vystoupení hned několika kapel. Akci navštívily stovky lidí, které neodradilo ani větrné počasí.

Reklama

Únor je už tradičně měsícem zimních radovánek a především masopustu. Nejinak tomu bylo i na Karlínském náměstí, kde poslední únorový víkend proběhl už 20. ročník této populární akce, která se konala za podpory městské části Praha 8. 

"Za městskou část jsme moc rádi, že se můžeme této akce zúčastnit, protože je to opravdu jedna z tradičních akcí na naší městské části a 20 let je neskutečně dlouhá doba. Jsme rádi, že to má čím dál větší ohlas a chodí čím dál více lidí a baví se čím dál více obyvatel," řekla Jana Solomonová (ANO) - radní MČ Praha 8.

Lidí dorazilo opravdu hodně, ať už s maskami nebo bez masek. Vždy ale s dobrou náladou, kterou nezkazilo ani poněkud nepříznivé počasí. 

anketa

Návštěvníci mohli jako každý rok počítat hned s několika stánky, kde na ně čekala spousta dobrého pití a jídla, hlavně tedy masa, od burgerů, klobás, jitrnic až po ochutnávku z mezinárodní kuchyně. Vedle toho pak nechyběla ani živá hudební vystoupení a bohatý doprovodný program pro dospělé i ty nejmenší.

"Děti obecně, kdy přijdou v maskách, dostanou odměny, dnes je tady karneval, divadélka, doprovodný program, takové dílničky, určitě si užijí spoustu zábavy," řekla Veronika Brabcová - organizátorka akce.

Masopust je zároveň takovou generálkou na jaro. A přestože jaro je ještě daleko, na Karlínském náměstí se na něj připravují už teď. Od třetího března tam například budou každý pátek probíhat oblíbené farmářské trhy a každou neděli pro změnu Karlínské polívkování. Masopustem to tedy na Karlíně ani zdaleka nekončí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu