• Načítám...
>

V Letňanech vznikají další dvě lékařské ordinace

  • 23. února 2023,
  • 17:17,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Praha 18 má nedostatek lékařů. V lednu radnice otevřela novou ordinaci praktického dětského lékaře. Teď vedení Letňan buduje další dvě ordinace v ulici Šumperská.

Reklama

Místo kadeřnictví dvě nové ordinace. V budově alergologické ambulance v ulici Šumperská v pražských Letňanech nechala radnice Prahy 18 zřídit nové prostory pro lékaře.

"Samozřejmě to je nejčastější dotaz letňanských občanů, jestli vzniknou nové ordinace. Jak víte, v Letňanech je velký nedostatek lékařů a tak jsem velmi ráda, že ty prostory přímo pro lékaře v Letňanech nově vznikají," řekla Iveta Lojková (TOP 09) - místostarostka MČ Praha 18.

"Vznikají tu dvě samostatně ordinace praktického lékaře, čekárna a její zázemí, všechno probíhá bez změny územního plánu v souladu s územním plánem, jak sami můžeme vidět, tak dochází k výměně oken, pořízení klimatizace a vzniknou tady dvě moderní ordinace," řekl Martin Halama (ODS a Svobodní) - radní MČ Prahy 18.

Jaký typ lékaře ale v budově Šumperky bude ordinovat, zatím není jasné. Vedení radnice by prý upřednostnilo lékaře praktického. Těch je ale kritický nedostatek.

"Vzhledem k tomu, že Immunoflow se zabývá hodně tou imunitou, těmi alergickými reakcemi, tak nevím, jestli si to neobsadí rozšířením těch svých ordinací, i když můj požadavek byl, pokud by to šlo, aby tam byl praktický lékař," řekla Iveta Lojková (TOP 09) - místostarostka MČ Praha 18.

První pacienti by pak podle vedení radnice mohli ordinaci navštívit se začátkem jara. Samotná přestavba z kadeřnictví na prostory pro lékaře radnici vyšla na zhruba 5 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu