• Načítám...
>

V Karlíně u kostela jsou opět po roce farmářské trhy

  • 10. března 2023,
  • 16:05,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Každý pátek se na Karlínském náměstí u kostela konají farmářské trhy. Ty kromě pestré nabídky surovin od českých výrobců pravidelně jednou za 14 dní nabízí i doprovodný program.

Reklama

Čerstvé ovoce a zelenina, steaky, vína z Francie, sladkosti nebo třeba květiny. Na Karlínské náměstí se po roce opět vrátily farmářské trhy. Navštívit je od teď můžete každý pátek.

"Na těch trzích můžete najít klasické farmářské potraviny od různých pěstitelů, výrobců, samozřejmě takový ten klasický základ od uzenin, masa, mléčné výrobky, chléb a tak dále. Samozřejmě zelenina, ovoce, to je základ každých trhů," řekla Veronika Brabcová - provozovatelka trhů na Karlínském nám..

Své produkty tady zatím nabízí kolem 20 výrobců. Stánkařů ale bude postupně přibývat. Svůj stánek má na farmářských trzích třeba pražská pekárna Louskáček.

"Pečeme z kvalitních českých surovin, jako je máslo, mouka, vejce. Máme quiche, třeba s uzeným lososem, kuřecí s rajčaty a špenátem, bezlepkové čoko duo, což je hodně čokoládové, pro zákazníky dokonce čokoládovější než čokoláda. Největší zájem je o lososový a mrkvový," řekla Jitka Škrdlíková - prodejkyně pekařství Louskáček.

Vedle pestré nabídky surovin od českých a moravských výrobců typických pro farmářské trhy tady ale najdete i stánky méně tradiční. Jako třeba tenhle, který se specializuje na psí pamlsky ze zvěřiny.

"V mém stánku můžete nakoupit zvěřinové hamburgery, můžete zakoupit zvěřinové müsli kuličky s jablíčkem, masové tyčinky zvěřinové a masové kuličky zvěřinové a jerky dančí, jelení, srnčí a kančí," řekla Zuzana Salajková - prodejkyně psích pamlsků Parůžkov.

anketa

Farmářské trhy na Karlínském náměstí budou fungovat každý pátek až do konce prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu