• Načítám...
>

Praha 8 otevřela rozšířenou cyklostezku v Karlíně

  • 27. května 2023,
  • 20:20,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Cyklistům a chodcům dnes zástupci metropole a městské části Praha 8 zprovoznili nově upravenou cyklostezku v Karlíně. Ta spojuje centrum metropole s okrajovou částí města. Nový devítisetmetrový úsek se napojil na již zrekonstruovanou část cyklostezky vedoucí k Libeňskému mostu.

Reklama

Takhle vypadala páteřní cyklostezka A2 v Karlíně ještě před několika měsíci a takhle vypadá dnes. Rozšířený devítisetmetrový úsek od Negrelliho viaduktu po Breitfeldovu ulici otevřeli koncem května zástupci radnice Prahy 8 a města.  

"Dřív tady byl mlatový povrch, byly tady hodně kaluže, když pršelo a bylo to hodně prašné, takže se udělal nový asfaltový povrch a mělo by to být pohodlnější pro ty cesty cyklistů i chodců. Je to spojnice pro cyklisty z centra Prahy do Troji a my jsme ji rozšířili na čtyři metry," řekl Tomáš Slabihoudek (TOP 09 + STAN) - radní MČ Praha 8.

Cyklostezka A2 je totiž jednou z nejpoužívanějších v Praze, což je především v letních dnech i večerech znát. Nově proto bude na tomto úseku také veřejné osvětlení, které tu v minulosti uživatelům cyklostezky výrazně chybělo.

"Je to vlastně naše nejvytíženější cyklotrasa, která jde po tom pravém břehu Vltavy, je to asi kilometr, dřív tady byla štěrková cesta, teď se nám tady povedl postavit asfalt, takže vyšší komfort a je to naprosto klíčový úsek pro dojíždění celého východu Prahy do centra," řekla Bára Soukupová (Piráti) - zastupitelka hl. m. Prahy.

Na modernizaci získala Praha 8 v loňském roce 12 milionů korun od pražského magistrátu. Podobných stěžejních stezek chce ale hlavní město vybudovat na svém území ještě sedm. 

"V zásadě máme tu A1 a A2, to jsou ty na pravém a levém břehu Vltavy a ty už máme nějak ze 3/4 postavené, chybí nám to propojení přes centrum, ale na těch krajích už to jakoby je. Z těch zbývajících to jsou různé drážní stezky okolo drah - jak na Praze 6, tak na Praze 10, tak ty teprve čekají na to, až se tam kopne," řekla Bára Soukupová (Piráti) - zastupitelka hl. m. Prahy.

Ještě letos v létě Praha pro cyklisty i pěší zprovozní Štvanickou lávku. Ta má propojit Prahu 7 a Prahu 8. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu