• Načítám...
>

Praha 8 hostila festival bluegrassu

  • 17. července 2023,
  • 0:53,
  • PRAHA 8,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 8 hostila poprvé bluegrassový festival DoModra. Ten má dlouholetou tradici a v minulosti se konal také v jiných městských částech. Jeho 17. ročník se uskutečnil na prostranství před Löwitůvým mlýnem.

Reklama

Prahou 8 se rozezněl bluegrass. Městská část totiž hostila 17. ročník festivalu DoModra.

"My jsme jako městská část připravili bluegrassový festival, kde se představí několik kapel a našim divákům nebo občanům představí bluegrass, což je takový americký country styl smíchaný s různými jinými žánry a je to trošku takový netradiční kulturní nebo netradiční styl hudby, který zase tak často u nás nemáme, tak jsme si řekli, že na léto by určitě nebylo špatné ukázat i něco nového," řekla Jana Solomonová (ANO), radní MČ Praha 8.

Festival se na Osmičce uskutečnil poprvé. Předchozí ročníky se konaly v jiných městských částech.

"Organizátor nebo spoluorganizátor už má dlouholetou tradici s tím festivalem, byli i na jiných místech, ale poprvé se teď přesunuli na Prahu 8, tak jsme sami zvědaví, jaký to bude mít úspěch a jestli si i diváci a posluchači najdou cestu k nám," řekla Jana Solomonová (ANO), radní MČ Praha 8.

Bluegrassový festival DoModra ale není jedinou kulturní událostí, kterou Praha 8 pro své obyvatele na letní měsíce připravila.

"Plánujeme určitě letní kino, to bývá velice oblíbené, potom budeme mít ještě další venkovní akce jako koncerty třeba tady před Löwitovým mlýnem, který se bude otevírat v létě, takže určitě zveme na takové letní kulturní léto k nám na Prahu 8," řekla Jana Solomonová (ANO), radní MČ Praha 8.

Veškeré informace o připravovaných akcích nejen v létě, ale v průběhu celého roku, najdou zájemci na webových stránkách Prahy 8.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu