• Načítám...
>

Praha 8 pořádá Podvečery pro rodinu

  • 19. října 2023,
  • 20:50,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Rodina, to jsou vztahy, emoce, péče, radost, ale i starosti. Témata, na která se zaměřuje pravidelný seminář Podvečery pro rodinu o rodině. Hlavním tématem byly tentokrát stále častější úzkosti dětí.

Reklama

Prostory Velkého mlýna v Praze 8 zaplnili koncem října mladí rodiče s dětmi. Vedení Prahy 8 tady totiž pro veřejnost připravilo další seminář, tentokrát s názvem Podvečery pro rodinu o rodině.

"Dnes máme téma úzkosti u dětí, což je téma bohužel velice aktuální, mluví se o příčinách, mluví se o cestách, jak to zvládnout, mluví se o nedostatku odborníků, kteří by našim dětem účinně dokázali pomoc. Bohužel ten nárůst je alarmující a je potřeba hledat veškeré prostředky, jak to zvládnout," řekla Vladimíra Ludková (ODS), místostarostka MČ Praha 8.

Pomáhat se v Praze snaží například odborníci z řad terapeutů neziskové organizace Neposeda. A právě ti vedli ve Velkém mlýně seminář především pro rodiče a školní sociální pracovníky.

"Kdybych vyrůstal v této době, tak bych si mohl myslet, že tento svět může skončit kvůli válkám nebo kvůli environmentální krizi nebo kvůli covidu, vlastně poměrně za krátkou dobu se vyskytla tři výrazná existenční témata," řekl Tomáš Majtán - terapeut.

"Kdybychom měli říct, co třeba poradit rodičům, kteří se budou dívat na reportáž a neměli možnost být tady, nějak ve zkratce, jak to oni mohou s dětmi řešit více? Komunikovat, nebo jak to řešit?"

"Myslím si, že je dobré mluvit o své vlastní úzkosti a o tom, jak oni občas něco nezvládnou. Myslím si, že je super, když budou pro své děti dostatečně dobří, nikoliv perfektní, když si dovolí chybovat, když budou otevření a když nebudou nabízet svým dětem rady, ale spíše přítomnost, že tam pro ně jsou a už to je samo o sobě ohromná služba," řekl Tomáš Majtán - terapeut.

Místní odborníci pak radí především u dětí jakákoli podezření na duševní nerovnováhu nepodceňovat. I tady prý platí, že obyčejná prevence může zachraňovat životy. A zdravotního tématu se pak bude týkat i příští přednáška. Ta se zaměří na onemocnění a poškození mozku. Seminář proběhne v Centru aktivizačních programů pro seniory na adrese Křižíkova 50, a to 28. listopadu od půl šesté odpoledne.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu