• Načítám...
>

Praha 8 lidem představila organizace zaměřené na zdraví

  • 24. září 2024,
  • 12:13,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

Radnice Prahy 8 uspořádala před Kulturním domem Krakov v Bohnicích další ročník osvětové akce Den zdraví a sociálních služeb. I tentokrát tady veřejnosti představili organizace poskytující sociální služby na území osmé městské části.

Reklama

Před Kulturním domem Krakov v pražských Bohnicích se veřejnosti představila dvacítka organizací se zaměřením na zdraví a sociální služby. Radnice městské části Praha 8 tady totiž uspořádala tradiční osvětovou akci s názvem Den zdraví a sociálních služeb.

"Je to tak, že my na jednom místě představujeme poskytovatele sociálních služeb, kteří se zaměřují na nejrůznější cílové skupiny, seniory, děti, lidé s určitým typem onemocnění a nabízí jim to, co jim mohou nabídnout. Dnes si tady krásně v klidu můžeme obejít stánky, nabrat si informace, nabrat si materiály, v klidu se podívat na internetové stránky a případně ty organizace pak vyhledat osobně," řekla Vladimíra Ludková (ODS) - místostarostka MČ Praha 8.

Mezi organizacemi se ale vůbec poprvé představil také zástupce eshopu Spokonožka, který, jak jeho název napovídá, se zaměřuje na zdravé nohy.

"Na našem stánku si lidé mohou vyzkoušet různé ortopedické podlahy různých značek, eshop Spokonožka nabízí jako jediný 6 druhů ortopedických podlah pohromadě, různé balanční pomůcky a mohou si zajít nechat vyšetřit, jestli mají ploché nohy nebo valgózní kotník na vyšetření na podoskopu," řekla Žaneta Primasová - organizace Spokonožka a fyzionožka.

Organizátoři ale mysleli i na ty, jejichž zranění nejsou na první pohled vidět. Návštěvníci akce tu proto našli také stánek Centra psychosociálních služeb.

"My tady reprezentujeme psychiatrickou nemocnici Bohnice a její tři sociální služby, což je terénní odlehčovací služba, centrum psychosociálních služeb a sociální lůžka. Jsou to služby zdarma pro klienty nemocnice i mimo ni," řekla Petra Krejbichová - vedoucí Centra psychosociálních služeb Psychiatrické nemocnice Bohnice.

Svou práci a možnosti pomoci tady představila také organizace Drop In.

"Na Praze 8 parkujeme s naší mobilní ošetřovnou každý čtvrtek od 12 do 16 hodin, je možnost tam vyměnit injekční sety plus poskytujeme poradenství, testujeme na infekční choroby, takže není problém, když někdo užívá návykové látky, přijít k nám a nechat se otestovat nebo vyměnit ty sety," řekl Lukáš Ulbert - terénní program Drop In.

Akce pak nabídla i řadu preventivních vyšetření, jako například vyšetření mateřských znamének, kontrolu zraku nebo zdravého držení těla.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu