• Načítám...
>

V Libni otevřeli Kontaktní místo pro bydlení

  • 24. září 2024,
  • 15:26,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

V pražské Libni otevřela radnice Prahy 8 spolu se zástupci magistrátu nové Kontaktní místo pro bydlení. To má nabídnout pomoc a poradenství veřejnosti v otázkách bydlení. Slavnostního otevření se zúčastnili zástupci magistrátu a městské části, kteří zdůraznili význam dostupnosti odborné podpory. Projekt je součástí širší iniciativy hlavního města na zlepšení situace v oblasti bydlení.

Reklama

V prostorách radnice městské části Praha 8 otevřeli nové Kontaktní místo pro bydlení. To má místním obyvatelům pomoci při hledání bydlení, řešit bytovou nouzi nebo poskytnout poradenství při problémech s nájmem.

"Víme, že v Praze je v dostupnosti bydlení problém a zvlášť pro občany, kteří jsou na tom třeba trochu hůř, je potřeba, aby tady měli nějaké kontaktní centrum, kde dostanou veškeré poradenství, co se týče možnosti získat bydlení, ale i co se týče dávek třeba příspěvku na bydlení a tak dále, takže za mě určitě dobře," řekl Ondřej Gross (ODS) - starosta MČ Praha 8.

Kontaktní místa pro bydlení vznikají po celé Praze. Nově otevřené centrum v Libni radnice Prahy 8 zřídila ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy. Centrum má teď sloužit především zdejším obyvatelům.

"My si od toho slibujeme, že problematika bydlení se dostane blíž k občanům městské části Praha 8 a že budou i lépe odbaveni a informováni skrze pracovníky kontaktního centra. Doteď to bylo vyřizováno pracovníky sociálního odboru a pracovníky odboru správy majetku, ale ta pomoc nebyla tak cílená, jako když tam máme přímo specialisty na problematiku bydlení," řekl Radomír Nepil (ANO) - místostarosta MČ Praha 8.

"My jsme tady pro lidi, kteří jsou buď úplně bez bydlení nebo mají nějakým způsobem nejisté bydlení, to znamená, že třeba dostali čerstvě výpověď z nájmu a musí si najít nové bydlení, s tím, že reagujeme na situaci s byty, která je momentálně nepříliš pozitivní," řekla Jana Jeníštová - navigátorka kontaktního místa pro bydlení, Libeň.

Nové kontaktní místo v Praze 8 by ale mělo pomáhat nejen při hledání nového bydlení, ale například také při řešení stížností nájemníků nebo jako prevence bytové nouze.

"Praze 8 po privatizaci zbylo zhruba nějakých 1200 bytových jednotek, z čehož nějakých 80 % je obsazených a myslím si, že těch 20 % chceme nabídnout skrze toto kontaktní centrum," řekl Radomír Nepil (ANO) - místostarosta MČ Praha 8.

"Smyslem toho projektu je nabídnout během hodinové konzultace tomu klientovi východiska a řešení té bytové situace, s tím, že ten proškolený pracovník by ho měl zanalyzovat, zjistit jeho potřeby a v tom portfoliu nástrojů, které má k dispozici, najít vhodné řešení," řekl Jan Miška - vedoucí Oddělení realizace projektů odboru bytového fondu hl. m. Prahy.

Po slavnostním otevření centra se pak obyvatelé mohli zúčastnit společenského programu u Velkého mlýna, který zahrnoval grilování, živou hudbu a zábavu pro děti. Nové kontaktní místo pro městskou část Praha 8 se nachází v Libni v ulici U meteoru 8. Navštívit ho je možné každé pondělí a středu vždy od osmi hodin ráno do pěti hodin odpoledne.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu