• Načítám...
>

Praha 8 vyhlásila své Sportovce roku 2017

  • 19. března 2018,
  • 19:56,
  • PRAHA 8,
  • Milan Řepka

Městská část Praha 8 slavnostně vyhlásila své sportovce roku za loňský rok. Občané Prahy 8 přitom do této soutěže nominovali na 80 sportovců v celkem 8 soutěžních kategoriích.

Reklama

Během celého měsíce února hlasovali obyvatelé MČ Praha 8 o nejlepším sportovci svého městského obvodu za rok 2017 a vybírali z 80 nominovaných sportovních osobností. Sportovec roku MČ Praha 8 je ocenění, které radnice uděluje v 8 sportovních kategoriích. Žáky a juniory počínaje až po kategorie mužů a žen, trenérů a sportovních legend.

"Tento ročník hodnotím určitě pozitivně, přihlásilo se nám mnohem více sportovců, také byl mnohem větší úspěch v té anketě, mnohem více hlasů, myslím si, že to vyšlo hezky a musím poděkovat úplně všem klubům a sportovcům za to, co dělají a jaké mají úspěchy a tím je i ta cena - to poděkování za ty úspěchy," řekla Jana Solomonová, radní MČ Praha 8.

Sportovní legendou Prahy 8 pro rok 2017 se stal fotbalový internacionál Josef Vojta. Ten se narodil přes 82 lety v dubnu roku 1935 a jen za Československou fotbalovou reprezentaci odehrál 13 zápasů. Domovským klubem Josefa Vojty byla Sparta Praha, kde odehrál 351 zápasů a nastřílel 77 gólů. Josef Vojta byl proslulý svou fotbalovou univerzálností, protože dokázal hrát na všech postech od útoku až po obranu.

"Já jsem se sem přistěhoval v prosinci roku 59, takže za dva roky to bude 60 let. Praha 8 je výborná, že to pro sportovce udělala a že jsem se toho ještě dožil, že si na mě vzpomněli a vyhlásili jako legendu Prahy 8," řekl Josef Vojta, fotbalista, sportovní legenda 2017 MČ Praha 8.

Cílem ankety Sportovec roku, kterou pořádá radnice Prahy 8 je především snaha o propojení MČ s jednotlivými sportovními organizacemi, které působí v tomto městském obvodu. Je to také unikátní příležitost, jak sportovce na osmičce za jejich přínos pro rozvoj sportu ocenit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu