• Načítám...
>

Obyvatelé Bohnic nechtějí dalsí hypermarket

  • 3. dubna 2018,
  • 17:46,
  • PRAHA 8,
  • David Wilczek

Reklama

V pražské Tróji v blízkosti Hnězdenské ulice a Botanické zahrady by měl vyrůst nový hypermarket. Dvoupatrová stavba by měla zabrat plochu cca 3 500 metrů čtverečních. To se místním lidem nelíbí, protože tuto lokalitu využívají hlavně k odpočinkovým aktivitám. V blízkosti obytných domů by měla vzniknout i přístupová cesta pro zásobování obchodního centra. Kamiony by tak projížděly přímo pod okny místních obyvatel. 

"Předpokládá se velká průjezdnost a návštěvnost tohoto domu, což by mělo velký vliv na životní prostředí v této lokalitě," řekl Vít Céza, zastupitel MČ Praha 8. 

Zhruba v těchto místech by měly vzniknout 2 lisy na směsný odpad s hlučností 95 dB, čímž by překročily denní limit hluku. Občanské hnutí Proti plotu se rozhodlo proti tomuto záměru sepsat petici. 

"Chceme nyní posbírat 10 tisíc podpisů, které předáme na Magistrát hl. m. Prahy," řekl Petr Kalla, mluvčí hnutí Proti plotu. 

Přestože vedení Prahy 8 nemůže stavební záměr zastavit, hodlá podniknout veškeré kroky, aby k výstavbě hypermarketu nedošlo. 

"Po dohodě s panem starostou jsem se rozhodl zahájit proces územní studie s regulačními prvky, jejíž přijetí bude trvat delší dobu, ale rozhodně výrazně kratší dobu, než v případě metropolitního plánu," řekl Vít Céza. 

O vyjádření k dané situaci jsme požádali i společnost, která je investorem stavby. Ta na naši výzvu nereagovala. Obyvatelům sídliště v tuto chvíli nezbývá, než počkat na vyjádření Magistrátu hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu